Lezárult a jelentkezés a közösségi kertekbe


A 16 meghirdetett helyszínre összesen több mint 600 jelentkezés érkezett. Ez itt a Fővárosi Önkormányzat közösségi költségvetésének nyertes ötlete.

November hónapban az első hat legtöbb szavazatot kapott helyszínen helyszíni workshopot szervezünk a jelentkezések megerősítése és a leendő kertek üzemeltetésére vonatkozó együttműködések előkészítése érdekében. A tervezést azon a három helyszínen fogjuk elindítani legtöbb jelentkező és az üzemeltetési, működési feltételek teljesíthetőek.

December hónapban minikonferenciát szervezünk, ahol működő közösségi kertek szervezői osztják meg tapasztalataikat a most megvalósuló kertek jelentkezőivel, segítséget nyújtva a megvalósításhoz.

Közösségi kerti jelentkezések eredménye helyszínenként:

A projekt keretében 16 lehetséges helyszín közül várhatóan három, nem használt kerületi vagy fővárosi telket fogunk zöldellő oázissá változtatni, amiben hódolhatsz a hobbidnak! A kertgondozás nemcsak Budapest zöldfelületeit növeli, és a kertészkedő testi és szellemi egészségét is javítja, hanem jó közösségépítő is. És ki ne akarna a maga által megtermelt petrezselyemmel fűszerezni a levesét?

Rajtad is múlik, hogy hol fogjuk kialakítani ezeket a közösségi kerteket! Válaszd ki a 16 helyszín közül azt, ahol Te is részt szeretnél venni a kert működésében!

Kertészkedésre budapesti lakosok, vagy budapesti tartózkodási hellyel rendelkezők jelentkezhetnek, otthonaik közelében lévő közösségi kertbe/kertekbe. A közösségi kerteket ott alakítjuk ki, ahova 2023. október 31-ig a legtöbben jelentkeznek kertésznek.

Ezt követően közösen tervezzük meg a jelentkezőkkel a kert kialakítását, és készítjük el a közösségi kertészet „házirendjét”.