Kitüntették az „Élen a tanulásban, élen a sportban” idei díjazottjait a Városházán


A díjat közel 140 pályázó közül 45 fő vehette át február utolsó napján a Fővárosi Önkormányzat épületének Dísztermében, akik 16 különböző sportágban értek el kimagasló eredményeket. 

A Díjátadó Ünnepségen Dr. Bősz Anett, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, valamint Hentz Zsuzsanna a Sport és Ifjúságpolitikai Osztály vezetője köszöntötte a díjazottakat, majd dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó osztotta meg motiváló gondolatait a fiatalsággal. 

A díjazottak három kategóriában (általános iskola, középiskola és egyetem) vehették át díjaikat. A kedvezményezettek között integrált díjátadás keretében szerepeltek parasportot űző diákok is. 

A díjak átadását élőzenei műsor színesítette, majd az díjátadót követően állófogadással zárult az esemény. 

Az „Élen a tanulásban, élen a sportban” Díjátadó Ünnepségen azok a fővárosi köznevelési - iskolarendszerű szakképzési – valamint felsőfokú intézményben tanuló diákok és hallgatók kerültek díjazásra, akik 2023-ban kimagasló tanulmányi eredményeik mellett, magas szintű sporttevékenységet folytattak, és elismerésre méltó eredményeket értek el.