Zsiráf született az állatkertben

Sandrának, a Fővárosi Állat- és Növénykert hatéves zsiráfhölgyének először született utódja, az intézmény történetében azonban ez a huszonnyolcadik zsiráfellés. A 170 cm magas jövevényt a közönség néhány napon belül láthatja.
 
 Zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A jövevény szombat reggelre látott napvilágot, amikor a Sandra nevű anyaállatnak éppen névnapja volt. A kicsi néhány órával világra jövetele után már lábra is állt, és azóta rendesen táplálkozik. Ez azért is fontos, mert az Állatkert többi nőstény zsiráfjával ellentétben, Sandra még tapasztalatlannak számít, hiszen ez volt az első ellése. A jövevény magassága nagyjából 170 cm, és bár kétséget kizáróan még nem sikerült meglesni, hogy pontosan milyen nemű, ránézésre valószínűleg nőstény jövevényről van szó.
 
A kicsi jelenleg a Szavannaház egyik elkülönített csarnokában, a zsiráfok számára fenntartott „szülőszobában” tartózkodik az anyaállattal együtt. Mivel az első napokban teljes nyugalomra van szükségük, a közönség eddig még nem láthatta a jövevényt.
 
A most született állat a huszonnyolcadik budapesti születésű zsiráfborjú.
 
Az Állatkertben is látható Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták a nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonos, Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb, mint 700 egyed él. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

Hírek

RSS megtekintés