Vasárnap délután több BKV-járat módosított útvonalon közlekedik demonstráció miatt

Demonstrációt tartanak a belvárosban 2014. november 9-én, vasárnap várhatóan 17:00 és 21:30 között.

A résztvevők 17:00 és 18:00 között a VII. kerületi Dob utcában, a volt Informatikai és Hírközlési Minisztérium előtt gyülekeznek, ahonnan várhatóan az Erzsébet körút – Teréz körút – Oktogon – Andrássy út – József Attila utca útvonalon a József nádor térre vonulnak, ahol rendezvényt tartanak 21:30-ig. A BKK kéri, aki a vonulás ideje alatt a belvárosban közlekedik, a gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett válassza az M1-es, az M2-es, az M3-as vagy az M4-es metróvonalat.

A rendőrség a demonstráció miatti lezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé, ezért a BKK csak tervezett információkat adhat a forgalomkorlátozásokról. Várhatóan kisebb-nagyobb mértékben módosul a 4-es, a 6-os villamos, továbbá a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 105-ös és a 115-ös autóbuszok, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as autóbusz közlekedése.

Amennyiben a demonstráción nagyobb létszámban vesznek részt, a felvonulás útvonalán a keresztforgalomban 5-10 perces szakaszos útlezárásokra kell számítani, míg a haladás irányában a rendőrség legalább egy sávon megpróbálja fenntartani a forgalmat; nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások lehetnek.

Várható forgalmi változások a BKV-járatok közlekedésében

15-ös és 115-ös autóbusz

Amennyiben a résztvevők száma indokolja a hosszabb ideig tartó lezárást, a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé a József Attila utca – Széchenyi István tér – Apáczai Csere János utca módosított útvonalon közlekedik, kihagyva a Szende Pál utca megállót. A terelt útvonalon a 16-os és a 105-ös busz Széchenyi István tér megállójában, majd a Szende Pál utca kereszteződése előtti villamospótlóbusz-megállóban lehet felszállni a 15-ös és a 115-ös buszra.

Mivel a demonstrálók számos ponton keresztezik a közösségi közlekedési járatok útvonalát, ezért várhatóan 17:00 és 21:30 között néhány perces várakozásra kell számítani a 4-es, a 6-os villamos, továbbá a 9-es, a 16-os és a 105-ös autóbuszok, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as autóbusz forgalmában is.
 
A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Az ügyfelek a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.