Végéhez közeledik a Főkert virágágytervező pályázata

A Főkert Nonprofit Zrt. virágágytervező pályázatot hirdetett 2013-ban négy különböző korosztálynak, négy budapesti köztér virágkiültetésének lakosság által történő megtervezésére. A pályázat célja, hogy felhívja a gyerekek és felnőttek figyelmét a zöld környezet fontosságára, arra, hogy a városi tér a lakosságé, az ő kikapcsolódásukat, rekreációjukat hivatott szolgálni. A pályázaton résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy megtervezzék a négy virágágy egyikét, amelyet jövő tavasszal a Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai a pályázat nyerteseivel közösen meg is valósítanak.
 
A Főkertnél több éves hagyomány, hogy minden évben egy kiemelt fontosságú esemény, kulturális program, vagy éppen a nemzetközi figyelem központjában lévő tudományos témához kapcsolódva tervezik meg a budapesti virágágyakat.  A 2014-es év a család nemzetközi éve lesz, így idén ehhez a témához kapcsolódva kellett a pályázóknak megtervezniük saját virágágyukat, úgy hogy a motívumok a családdal kapcsolatos gondolatokat, érzéseket formálják meg.
 
A 2014-es pályázati kiírásra számos pályamű érkezett, jócskán meghaladva a tavalyi tervek számát. A témaválasztás több gyermekotthonban nevelkedő fiatalt késztetett rajzolásra, hiszen ezek a gyerekek a saját családjuk hiánya miatt értik igazán milyen jelentősége van a Család nemzetközi évének. A beküldött pályázatok között akadt olyan is, melyben a család minden tagja részt vett a korcsoportjának megfelelő tervezésben, s a rajzaikat együtt küldték be a Főkerthez.
 
A beérkezett pályamunkákat szigorú szakmai zsűri bírálta el, s kiválasztotta a korosztályonkénti 3-3 legjobb pályaművet. Ezek közül a nyertest a Főkert Nonprofit Zrt. facebook oldalán indított szavazás eredménye alapján hirdetik majd ki. A korosztályonkénti nyertes pályázatot 2014 tavaszán a Főkert Nonprofit Zrt. a korosztály szerinti parkban megvalósítja, és a tervező nevét kiállítja.
 
Budapesti Városüzemeltetési Központ
FŐKERT Nonprofit Zrt.