Válasz a BÖSZ elnökének

A BÖSZ elnöke, Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester október 11-én sajtóközleményt adott ki arról, hogy november 9-én 14 órára találkozóra hívják Budapest főpolgármesterét. Tarlós István a sajtóközlemény megjelenésével éppen egyidejűleg kapta e-mailen a meghívót, melynek időpontjára semmilyen előzetes megkeresés vagy egyeztetés nem történt, annak ellenére sem, hogy a főpolgármester kabinetfőnöke előtte négyszer is hiába kereste az I. kerület polgármesterét, akihez október 3-án az alábbi szövegű megkeresést továbbította írásban :
 
„Tisztelt Polgármester Úr!
 
Ezúton szeretném írásban is megerősíteni, hogy a Tarlós István főpolgármester úr elfogadta a BÖSZ elnökségének meghívását a következő BÖSZ közgyűlésre, egyúttal kezdeményezi, hogy arra a Főpolgármesteri Hivatal nagy tanácstermében kerüljön sor. Főpolgármester úr több kérdés megvitatását is javasolja.
 
Tisztelettel kérem, hogy a közgyűlés tervezett időpontjáról tájékoztatni szíveskedjék, hogy az előkészületeket megkezdhessük.
 
Köszönöm szépen.
 
Tisztelettel:
dr. Szeneczey Balázs
kabinetfőnök
Főpolgármesteri Iroda”
 
A megkeresésre semmi válasz nem érkezett. A főpolgármester – annak ellenére, hogy a BÖSZ elnöksége több kérésére sem támogatta meg a budapesti villamos- és trolitender pályázatát – szívesen egyeztet a BÖSZ-szel, illetve a BÖSZ elnökségével. Immár harmadszor fordul azonban elő, hogy a BÖSZ elnöksége a legelemibb szabályokat mellőzve, kezelhetetlen és egyeztethetetlen időpontokra puccsszerűen szervez találkozót. Sajnálatos, hogy ráadásul azt ilyen spekulatív módon kommunikálja.
 
Ma délután a kabinetfőnök háromszor is kereste Nagy Gábor Tamás polgármester urat, de nem sikerült beszélnie vele.
 
Budapest, 2011. október 11.
 
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató