Teltházas koncertet adott a Fesztiválzenekar a szabadság napján

Teltházas koncertet adott június 19-én este a Budapesti Fesztiválzenekar a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, emellett a Madách Színház művészei premier előtti ízelítőt adtak a Mamma Mia! című musicalből.

1991. június 19-én hagyta el hazánkat az utolsó szovjet katona. Ennek emlékére ünnepelte Budapest a magyar szabadság napját, a Fővárosi Közgyűlés délelőtti, ünnepi ülésén pedig átadták a díszpolgári elismeréseket.

Tarlós István főpolgármester az ünnepi koncert előtti köszöntőjében arról beszélt, hogy a Margitsziget Budapest egyik gyöngyszeme, a városvezetés pedig azon munkálkodik, hogy örökre közkert maradjon.

 

"1908-ban született meg a döntés, a 48. törvénycikkely örökös közkertté nyilvánította a Margitszigetet. Szeretném elmondani Önöknek, és a XIII. kerületi társainkat is megnyugtatni, hogy mikor a főváros minden szempontból megkapta ezt a szigetet tavaly, akkor úgy döntött, hogy bizony ez örökre közkert marad. Senkinek nem kell félni parcellázástól, senkinek nem kell félni a sziget jellegének megváltozásától, hiszen az idő már bizonyítékot szolgáltatott rá, hogy min munkálkodik a városvezetés" - hangsúlyozta Tarlós István.

A főpolgármester megemlítette, hogy megújult a szökőkút, amelyik Európa egyik legnagyobb és leghíresebb szökőkútjává vált ezzel, mintegy 35 méter átmérőjével, 196 fúvókájával 10 méter magas vízsugarakat képes lövellni. Az 1911-ben épült Víztorony szintén megújult tavaly, csakúgy, mint a Szabadtéri Színpad, amelynek rekonstrukcióját a kormány is és a város is 350-350 millió forinttal támogatta, és amely a nyári fesztivál egyik legfontosabb színhelye.

Tarlós István kitért rá, hogy a város folytatni kívánja és folytatni is fogja a sziget fejlesztését: teljes csatornázással, öntözőrendszer kialakításával, útépítéssel, dísz- és közvilágítás kiépítésével, a Japánkert, a Zenélő kút felújításával. A szeptemberi iskolakezdésre pedig átadják a szigeten a felújított futókört is, erősítik a közbiztonságot, csaknem 80 biztonsági kamera fogja védeni azokat, akik a késői órában fognak futni.
 

Hírek

RSS megtekintés