Tavaszváró nagytakarítás önkéntesekkel a Népligetben szombaton

Tedd meg MAgadért! – ezzel a szlogennel folytatja a Főkert Nonprofit Zrt. a tavaly megkezdett, nagy sikerű, önkéntességen alapuló lakossági programját.

Budapest Főváros Önkormányzata és a Főkert Nonprofit Zrt.  immár harmadik alkalommal közös, tavaszváró nagytakarítást szervez, „Tedd meg MAgadért! elnevezéssel a Népligetben 2013. március 23-án, délelőtt 10 órától. A rendezvényt megnyitja: Dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, Kőbánya országgyűlési képviselője.

Az akció célja elérni, hogy Budapest lakossága sajátjának érezze a fővárosi zöldterületeket. Ennek az egyik legjobb módja, ha a városlakók saját maguk tapasztalják meg, mennyi energiát igényel egy-egy terület rendbehozatala, illetve ha megélik az alkotás örömét. A több éves tapasztalat azt mutatja, hogy a lakosság által létrehozott, felújított, rendbe tett területekre sokkal jobban vigyáznak a jövőben.

A tavasszal meghirdetett és egészen késő őszig tartó önkéntes zöldítő programokkal szeretne a Főkert lehetőséget adni a lakosságnak, hogy tevékenyen részt vegyen a munkákban és betekintést nyerjen a zöldfelület-gondozás rejtelmeibe. A kertészeti előképzettséget nem igénylő feladatokhoz szükséges eszközöket, illetve a szakmai irányítást természetesen a Főkert biztosítja a résztvevőknek. 

A most szombati nagytakarítás során a Planetárium környezetében szemetet szedünk, pázsitot takarítunk, valamint árvácskákat és cserjéket ültetünk. Jó idő esetén felfrissítjük a Tölgyfás játszótér homokozóját, lemossuk a játszóeszközöket és padokat festünk.

Mindenkit sok szeretettel várunk!
 
Budapesti Városüzemeltetési Központ
Kommunikációs és PR Igazgatóság
Főkert Nonprofit Zrt.
PR és Marketing Osztály