Történelmi hagyományok és modern üzleti sikerek találkozása a Múltidéző Piactéren

​A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szeptember első hétvégéjére ingyenes, háromnapos családi fesztivált szervezett a Népligetben, ahol az érdeklődők a korabeli vásárok hangulatával ismerkedhetnek meg. A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Tarlós István főpolgármester.

„Valamennyien büszkék lehetünk a nemzetközi szaklapokban, internetes portálokon, és egyéb felületeken egyre nagyobb számban megjelenő, Budapestet előkelő helyekre rangsoroló visszajelzésekre. Ehhez az kellett, hogy mind a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, mind a tagságát jelentő gazdasági szereplők, mind pedig a főváros tegye a dolgát” – fogalmazott beszédében Tarlós István. A főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárosban folyamatosan javul a közterek és az épületek állapota, így nem véletlen, hogy 2014 első félévében több mint 4 százalékkal nőtt a Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma.

Tarlós István hangsúlyozta: Budapest továbbra is számít a BKIK-ra és a fővárosi vállalkozásokra, ők pedig számíthatnak a főváros támogatására és segítségére.

 

"A rendezvény mottója - a múlt értékes hagyományaitól a modern értékekig - rímel a városvezetés meggyőződésével: az új értékek teremtése mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a város meglévő, hagyományos értékeinek megőrzésére is. Az értékőrzésen túl szintén nagyon fontos, hogy a budapestiek jól érezzék magukat városukban" - emelte ki a főpolgármester.

„A 164 éves múltra visszatekintő Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ezzel a rendezvénysorozattal tiszteleg hagyományai, és a régmúlt idők lelkes polgárai és családjai előtt, akik alapítóként közreműködtek a kamarai rendszer megalkotásában” – jelentette ki beszédében a BKIK Kereskedelmi Tagozatának elnöke. Szatmáry-Jähl Angéla emlékeztetett: a céhek korától napjainkig a kézművesség, a kereskedelem és a gasztronómia mindig központi eleme volt a fővárosi iparosok világának, így a budapesti börzéknek és piacoknak is.​​​​​​​

Hírek

RSS megtekintés