Szombat este több BKV-járat módosított útvonalon közlekedik demonstráció miatt

Demonstrációt tartanak a belvárosban 2014. november 8-án, szombaton várhatóan 18:00 és 21:30 között.

A résztvevők 18:00 és 18:30 között a József nádor téren gyülekeznek, ahonnan a József Attila utca–Széchenyi István tér–Széchenyi lánchíd–Clark Ádám tér–Hunyadi János út–Színház utca–Szent György tér–Színház utca–Hunyadi János út–Clark Ádám tér–Széchenyi lánchíd–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Vértanúk tere útvonalon a Kossuth Lajos térig vonulnak, közben a Szent György téren néhány perces beszédre megállnak. A BKK kéri, aki a vonulás ideje alatt a belvárosban közlekedik, a gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett válassza az M1-es, az M2-es, az M3-as vagy az M4-es metróvonalat. A rendőrség a demonstráció miatti lezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé, ezért a BKK csak tervezett információkat adhat a forgalomkorlátozásokról. Várhatóan kisebb-nagyobb mértékben módosul a 2-es villamos, valamint a 15-ös, a 16-os, a 86-os, a 105-ös és a 115-ös busz közlekedése. A járatok forgalmának korlátozása kapcsán kérik, figyeljék a BKK Info oldalát, illetve a BKK facebook-oldalát, ahol a közlekedési változásokról folyamatosan tájékoztatást adnak.

Amennyiben a demonstráción nagyobb létszámban vesznek részt, a felvonulás útvonalán a keresztforgalomban 5-10 perces szakaszos útlezárásokra kell számítani, míg a haladás irányában a rendőrség legalább egy sávon megpróbálja fenntartani a forgalmat; nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások lehetnek.

Várható forgalmi változások a BKV-járatok közlekedésében

 2-es villamos

A 2-es villamos várhatóan 19:50 és 20:20 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik.

15-ös és 115-ös autóbusz

Amennyiben a résztvevők száma indokolja a hosszabb ideig tartó lezárást, a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé a Nádor utca–József Attila utca–Széchenyi István tér–Apáczai Csere János utca módosított útvonalon közlekedik, kihagyva a Szende Pál utca megállót. A terelt útvonalon a 16-os és a 105-ös busz Széchenyi István tér megállójában, majd a Szende Pál utca kereszteződése előtti villamospótlóbusz-megállóban lehet felszállni a 15-ös és a 115-ös buszra.

16-os autóbusz

Amennyiben a résztvevők száma indokolja a hosszabb ideig tartó lezárást, a 16-os busz
• A Széll Kálmán tér M felé a Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér módosított, majd innen az eredeti útvonalán közlekedik, az érintett megállóhelyeken megállva.
Kimaradó megállóhelyek:
- Hild tér
- Széchenyi István tér
- Clark Ádám tér
- Donáti utca
Ideiglenes megállóhelyek:
- Deák Ferenc tér M: a9-es autóbuszok Kőbánya irányú megállóhelye,
- Ferenciek tere M: az 5-ös, a 8-as, a 112-es és 178-as autóbuszok megállóhelye,
- Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es autóbuszok megállóhelye,
- Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as autóbuszok megállóhelye,
- Palota út, gyorslift: ideiglenes megálló a Palota úton a gyorsliftnél, a gyalogátkelőhely után 20 méterre.
 
• A Deák Ferenc tér M felé a Krisztina tértől az Attila út–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–Belgrád rakpart–Irányi utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca–Bécsi utca–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér módosított útvonalon közlekedik, az érintett megállóhelyeken megállva.
Kimaradó megállóhelyek:
- Krisztina tér
- Clark Ádám tér
- Széchenyi István tér
- József nádor tér
Ideiglenes megállóhelyek:
- Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbuszok megállóhelye,
- Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as autóbuszok megállóhelye,
- Március 15. tér: a 8-as és a 112-es autóbuszok megállóhelye,
- Ferenciek tere M: a 15-ös autóbuszok megállóhelye,
- Szervita tér: a 15-ös autóbuszok megállóhelye.

105-ös autóbusz

Amennyiben a résztvevők száma indokolja a hosszabb ideig tartó lezárást, a 105-ös busz a felvonulás ideje alatt mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik:
• Az Apor Vilmos tér felé a Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Alagút utca útvonalon, az érintett megállóhelyeken megállva.
Kimaradó megállóhelyek:
- Deák Ferenc tér M
- Hild tér
- Széchenyi István tér
- Clark Ádám tér
Ideiglenes megállóhelyek:
- Deák Ferenc tér M: a 9-es autóbuszok Kőbánya alsó irányú megállóhelye,
- Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 110-es, a 112-es, a 107-es és a 178-as buszok megállóhelye,
- Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as autóbuszok megállóhelye
- Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbuszok megállóhelye.
• A Gyöngyösi utca M felé az Alagút utca–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–Belgrád rakpart–Irányi utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca–Szervita tér–Bécsi utca–József Attila utca–Andrássy út útvonalon, az érintett megállóhelyeken megállva.
Kimaradó megállóhelyek:
- Clark Ádám tér
- Széchenyi István tér
- József nádor tér
- Deák Ferenc tér M
Ideiglenes megállóhelyek:
- Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbuszok megállóhelye,
- Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as autóbuszok megállóhelye,
- Március 15. tér: a 8-as és a 112-es autóbuszok megállóhelye,
- Ferenciek tere: a 15-ös és a 115-ös jelzésű autóbuszok megállóhelye,
- Szervita tér: a15-ös és a 115-ös jelzésű autóbuszok megállóhelye,
- Erzsébet tér: a 15-ös és a 115-ös jelzésű autóbuszok megállóhelye.

86-os autóbusz

A Clark Ádám tér lezárása idején, 5-10 perces zárás esetén a 86-os autóbuszok megvárják a menet elvonulását.
 
A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Az ügyfelek a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

 

Hírek

RSS megtekintés