Szerdán nyit a Városligeti Műjégpálya

Korcsolyázók a Városligeti Műjégpályán - változatlan jegyárakkal várják a vendégeket az idei szezonban is

​Változatlan jegyárakkal, szombati napokon meghosszabbított nyitvatartással várja a korcsolyázókat a Városligeti Műjégpálya. Az idén elvégzett bővítést követően a szakemberek szerint a Műjégpálya hűtőberendezése az eddigieknél hatékonyabban tudja kezelni a szélsőséges időjárás okozta üzemeltetési nehézségeket.

A Fővárosi Önkormányzat 2014. december 18-án kötött szerződést a Városligeti Műjégpálya hűtési rendszerének fejlesztése tárgyában. A projekt keretében idén nyáron elvégezték a Műjégpálya hűtéstechnológiai rendszerének bővítését, többek között felújították az 1986-os gyártású hűtőkompresszorokat, és a hűtőgépházi hőcserélőket lecserélték, az előzőeknél mintegy 70 százalékkal nagyobb hűtőteljesítményűre.

A kapacitásbővítés eredményeként a 2015-2016-os téli szezontól kezdődően a jég előállítását végző berendezések akár melegebb téli időjárási körülmények között is kiváló minőségű, sportolásra alkalmas jégfelületet legyenek képesek létrehozni. A korszerűsítéssel lehetővé válik, hogy az elkövetkezendő téli szezonokban a Városligeti Műjégpálya megszakítások nélkül, folyamatosan működhessen.

Hírek

RSS megtekintés