Újabb Budapest Márka elismeréseket adott át Szentes Tamás

Budapest Márka elismerésben részesítette a Fővárosi Közgyűlés a Richter Gedeon
Nyrt-t, a Szent László Gimnáziumot, a Zila Vendéglő Kft-t, valamint a MÁKÓ Vendéglátó és Kereskedelmi Bt. – Torockó Vendéglőt. Az oklevéllel járó díjat pénteken a Szent László Gimnáziumban adta át Szentes Tamás főpolgármester-helyettes.
 
A Budapest Márka elismerést a Fővárosi Közgyűlés 2013-ban azzal a céllal alapította, hogy olyan kiemelkedő tevékenységeket is díjazhasson, amelyek elismerésére eddig nem volt lehetőség, ugyanakkor a város életében és fejlődésében meghatározó szerepet játszanak – emlékeztetett a díjátadáson Szentes Tamás. Hozzátette: bár a Budapest Márka elismerés nem jár pénzjutalommal, a díjazottak használhatják a Budapest Márka nevet, így a jövőben még sikeresebbek lehetnek, erősödhet a hírnevük.
 
A legújabb díjazottakról szólva úgy fogalmazott: a magyar innováció motorját jelentő, versenyképességében és nemzetközi láthatóságában átlagon felüli gyógyszeripart, a kiemelkedő közoktatás letéteményesét és a méltán nagyhírű kőbányai vendéglátás reprezentánsait díjazták.
 
 
A Budapest Márka címmel oklevél jár, valamint jogosultság a Budapest Márka embléma használatára. Az elismerést négy területen osztják ki: kiemelkedő termékek, szolgáltatások, kimagasló kulturális-művészeti eredmények, valamint kimagasló közszolgáltatások. Az elismerést területenként évente legfeljebb tíz alkalommal adományozzák.
 
A Budapest Márka cím korábbi kitüntetettjei közé tartozik a vendéglátóhelyek közül a XVIII. kerületben működő Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda és Étterem, a csepeli Rizmajer Kézműves Sörfőzde és Sörház, valamint a Gerbeaud Cukrászda, az Onyx Étterem, a DiVin Porcello Sonkabár és Étterem, valamint a Csalogány 26 Étterem is. Legutóbb egészségipari high-tech vállalkozások kaptak Budapest Márka elismerést. A Fővárosi Közgyűlés az orvostechnológia és az élettudományok területén tevékenykedő 77 Elektronikai Kft-t, a Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft-t, a MEDICOR Elektronika Zrt-t, a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ és a Fermentia Mikrobiológiai Kft-t tüntette ki díjjal. Szintén megkapta a Budapest Márka elismerést a Városliget Café & Bar 1895.
 
Az elmúlt hónapban Budapest Márka oklevelet kapott az evopro cégcsoport, a New York Kávéház, a Szent Efrém Férfikar, a BHE Bonn Hungary Kft. A Semmelweis Egyetem négy intézménye szintén Budapest Márka elismerésben részesült: Általános Orvostudományi Kar, Élettani Intézet; II.sz. Gyermekgyógyászati Klinika; II.sz. Patológiai Intézet és a Kútvölgyi Klinikai Tömb.