Stájer padot állítottak a Margitszigeten

A Stájer Turisztikai Hivatal által a Vasfüggöny megnyitásának 25. évfordulója alkalmából Budapest fővárosnak ajándékozott stájer pad leleplezése

A vasfüggöny lebontásának 25 éves évfordulójára emlékezve egy úgynevezett stájer padot ajándékozott Budapestnek a Stájer Turisztikai Hivatal. A szív alakú padot a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtti parkban helyezték el.

Szeneczey Balázs a Fővárosi Önkormányzat képviseletében Tarlós István főpolgármester köszönetét tolmácsolta az osztrák kezdeményezésért.  Mint fogalmazott: a pad a mai naptól kezdve újabb szimbólumként hirdeti az osztrák és a magyar nép barátságát Budapest leglátogatottabb parkjában.

 

Dr. Wolfgang Waldner nagykövet, az Osztrák Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, beszédében kiemelte a két ország között meglévő jó kapcsolatok fontosságát és azok további ápolását. Erich Neuhold, a Stájer Turisztikai Hivatal vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy Stájerország a magyar üdülővendégek legkedveltebb osztrák tartománya.  A tartomány magyar vonatkozású kapcsolatait bemutatva Erich Neuhold többek között megemlítette az 1888-ban alapított grazi Magyar Egyletet is, amely az eddig hagyományaihoz igazodva 2015. január 17-én magyar bált rendez.

Az Ausztriában telente eltöltött magyar vendégéjszakák 31%-át stájer szállások adják, ezzel Ausztria központi tartománya egyértelműen piacvezetőnek számít. Stájerország 74.259 magyar vendégérkezéssel és 305.154 magyar vendégéjszakával büszkélkedhetett a 2013/2014-es téli szezonban.