Átadták az "Élen a tanulásban, élen a sportban" díjakat

Az idén 45. alkalommal adták át a Főpolgármesteri Hivatal Dísztermében az „Élen a tanulásban, élen a sportban” elismeréseket. 19 általános iskolai, 14 középiskolai diákot, hét egyetemistát és egy sajátos nevelési igényű tanulót jutalmaztak.
 
– Nagy kihívást jelent, ha valaki élen jár a sportban és a tanulmányi eredményeiben is kiemelkedő teljesítményt ér el. Ez felelősség is egyben, a tanulóknak és a szülőknek egyaránt – fogalmazott a díjátadón Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes. Idézte Michael Jordan sportoló szavait, miszerint „a jót a kiválótól az ész és a szív különbözteti meg". – Egy igazán kiváló sportolónak nem elég tehát okosnak és tehetségesnek lenni, az ezzel járó felelősséggel is együtt kell élni. A szív és a jellem műveltségét is el kell tudni sajátítani, ez különbözteti meg a kiváló sportolót az átlagos sportolótól – mondta.
 
 
Simicskó István sportért felelős államtitkár fontos célkitűzésnek nevezte, hogy minden magyar gyermek sportoljon, hiszen csak így lehet egészséges fizikumú, szellemiségű és szemléletmódú nemzedéket felnevelni. Kitért az az egyetemi tanulók sportösztöndíj-programjárra, amely nettó 200.000 Ft díjazással jár. Jelenleg 119 ilyen ösztöndíjasuk van – tette hozzá.
 
Az ünnepség díszvendége, Tóth Márton magyar válogatott vízilabdázó arról beszélt, hogy a tanulás és a sport kiegészíti egymást.  –Nemcsak a testet, hanem az elmét is kell edzeni, és versenyhelyzetben az lesz sikeres, aki tisztán tud gondolkodni – hangsúlyozta.
 
A főváros 1969 óta díjazza az átlagosnál jobb tanulmányi és sporteredményeket elérő diákokat. A kitüntetés célja az, hogy ösztönözze a fővárosi tanulóifjúságot a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére, a sport és a tanulás helyes arányainak kialakítására, valamint az, hogy erősítse a kapcsolatot az oktatási intézmények és a sportegyesületek között. A díjazottak díszoklevelet és tárgyjutalmakat is kaptak.
 
A díjazottak névsora innen letölthető.

Hírek

RSS megtekintés