Segítség a hajléktalan embereknek

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Menhely Alapítvány
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó hírek

A Fővárosi Önkormányzat hamarosan elkészíti a közterületi ételosztások és egyéb jótékonysági események engedélyezéséhez kapcsolódó koncepciót. Ennek elkészültéig az egyedi, közterületen történő ételosztási kérelmeket egyelőre nem bírálják el.
Csaknem 120 napirendi pontot tárgyalt meg 2013. december 11-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Döntöttek a BKK igazgatóságának kibővítéséről és új tagjairól. Határoztak arról is, hogy 17 újabb középület, emlékmű, szobor kaphat díszkivilágítást.
Mindezeken felül a Budaörsi úton új, kombinált ideiglenes ellátási központ is nyílik a hajléktalan embereknek.
"A jelenlegi lehetőségek mellett csak arra törekedhetünk, hogy a téli viszontagságtól védjük a hajléktalanokat, és párhuzamosan a város minimális rendjét is biztosítsuk."
A városnak érdeke, hogy némi rend legyen a húsz éves rendetlenség után, a hajléktalanoknak pedig érdeke létfeltételeik javítása, ami három éve folyamatosan történik is.
"Nincs szükség nyakatekert mentegetőzésre, mutogatásra. Nyugodtan lehetne őszinte. Ugyanis a helyzet nem az, mint amit Ön leír, ez aligha szorul bizonyításra."
A XIII. kerületi polgármester, a szocialista Tóth József a napokban folyamatosan igyekszik mosakodni hajléktalanügyben. Elhangzott kijelentéseire 6 pontban reagál a Főpolgármesteri Hivatal.
A legtöbben közlekedési jellegű észrevétellel, panasszal, javaslattal éltek, de sokan hozták szóba a hajléktalankérdést és a római-parti védmű ügyét is.
A havi bérlet 10.500 Ft helyett 9500 Ft-ba, az éves bérlet 114.600 Ft helyett 103.000 Ft-ba, a tanulóbérlet 3850 Ft helyett 3450 Ft-ba, a nyugdíjasbérlet 3700 Ft helyett 3330 Ft-ba fog kerülni jövőre.