Segítség a hajléktalan embereknek

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Menhely Alapítvány
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó hírek

A városnak érdeke, hogy némi rend legyen a húsz éves rendetlenség után, a hajléktalanoknak pedig érdeke létfeltételeik javítása, ami három éve folyamatosan történik is.
"Nincs szükség nyakatekert mentegetőzésre, mutogatásra. Nyugodtan lehetne őszinte. Ugyanis a helyzet nem az, mint amit Ön leír, ez aligha szorul bizonyításra."
A XIII. kerületi polgármester, a szocialista Tóth József a napokban folyamatosan igyekszik mosakodni hajléktalanügyben. Elhangzott kijelentéseire 6 pontban reagál a Főpolgármesteri Hivatal.
A legtöbben közlekedési jellegű észrevétellel, panasszal, javaslattal éltek, de sokan hozták szóba a hajléktalankérdést és a római-parti védmű ügyét is.
A havi bérlet 10.500 Ft helyett 9500 Ft-ba, az éves bérlet 114.600 Ft helyett 103.000 Ft-ba, a tanulóbérlet 3850 Ft helyett 3450 Ft-ba, a nyugdíjasbérlet 3700 Ft helyett 3330 Ft-ba fog kerülni jövőre.
Megengedtem, hogy tiltakozni lehessen, azt viszont nem, hogy szétzilálják a közgyűlés munkáját - nyomatékosította Tarlós István. Érhetetlen és elkapkodott pancserakció, amit a Város Mindenkié egyesület tesz - jegyezte meg.
Teljes terjedelemben közöljük a főpolgármester nyílt levelét, amit A Város Mindenkié csoporthoz intézett
A következő télen minden hajléktalannak fogunk tudni elhelyezést találni - mondta Tarlós István főpolgármester. Jelenleg 6900 férőhely áll rendelkezésre, de krízishelyzet esetén akár 10 ezer embernek is tudnak kulturált elhelyezést biztosítani.
A hajléktalanok érdekében megteendő téli intékedésekről szóló egyeztetésen vett részt a Belügyminisztériumban Tarlós István főpolgármester. Férőhelyhiány miatt egyetlen hajléktalan sem marad ellátatlan a télen.