Segítség a hajléktalan embereknek

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Menhely Alapítvány
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó hírek

A városatyák több személyi kérdésben is döntöttek: új vezetője lett a Budapesti Közlekedési Központnak és Budapest Főváros Vagyonkezelő Központjának. Döntöttek az új bizottsági struktúráról és tagokról.
A Fővárosi Önkormányzat a hajléktalanok budapesti ellátása érdekében működteti az ország legnagyobb hajléktalanellátó intézményét, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit, amely 18 telephelyén, 400 munkatárs segíti a rászorulókat.
Az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítását tűzte ki célul Tarlós István választási győzelme esetén, továbbá az ebben a négy évben tapasztalható szellemiség folytatását ígérte.
Elfogadták a főváros idei, 316,5 milliárd forint főösszegű költségvetését. Döntöttek arról, hogy Eszenyi Enikő marad a Vígszínház igazgatója. Visszamenőlegesen csökkentették a szilárd tüzelésű kémények ellenőrzési díját.
Két héten belül dönthet a Főváros szakbizottsága a közterületi ételosztás engedélyezett helyszíneiről. A főpolgármester felkérte a Fővárosi Hajléktalanügyi Konzorciumot, hogy az ételosztások helyszínén legyenek jelen szociális munkások.
A Fővárosi Önkormányzat hamarosan elkészíti a közterületi ételosztások és egyéb jótékonysági események engedélyezéséhez kapcsolódó koncepciót. Ennek elkészültéig az egyedi, közterületen történő ételosztási kérelmeket egyelőre nem bírálják el.
Csaknem 120 napirendi pontot tárgyalt meg 2013. december 11-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Döntöttek a BKK igazgatóságának kibővítéséről és új tagjairól. Határoztak arról is, hogy 17 újabb középület, emlékmű, szobor kaphat díszkivilágítást.
Mindezeken felül a Budaörsi úton új, kombinált ideiglenes ellátási központ is nyílik a hajléktalan embereknek.
"A jelenlegi lehetőségek mellett csak arra törekedhetünk, hogy a téli viszontagságtól védjük a hajléktalanokat, és párhuzamosan a város minimális rendjét is biztosítsuk."