Segítség a hajléktalan embereknek

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Menhely Alapítvány
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó hírek

Az M3-as metró felújításánál 12 liftet építünk, ez éppen tizenkétszer annyi, mint amennyit az M2-es metró rekonstrukciója során létesítettek. Vizsgáljuk, hogy a mozgáskorlátozottak érdekében a Kálvin téren is épülhessen felvonó – mondta a Budapestinfón Tarlós István főpolgármester.
Jövőre megvalósul az Aranyhegyi-árok árvízvédelme, és megtörténhet a pünkösdfürdői védműmagasítás – mondta szokásos pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós István, főpolgármester. Úgy fogalmazott: egy-két szélsőséges reakcióktól eltekintve az ügy kezd nyugvópontra jutni.
Hetven-nyolcvan százalékos kihasználtsággal működnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi hajléktalanszállói, a létszám október közepe óta fokozatosan emelkedik - tájékoztatta a szeretetszolgálat kedden az MTI-t.
A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei társadalmi célú, az otthontalanokkal és az otthontalanná válással foglalkozó kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet az érintettek kiszolgáltatottságára.
A csillaghegyi öblözet árvízvédelmét biztosító védmű nyomvonaláról következő ülésén dönthet a Fővárosi Közgyűlés – jelentette be a főpolgármester a Budapestinfón. A 3-as metró felújított szerelvényének meghibásodásairól szólva azt mondta: ilyen bonyolult felújításoknál a kezdeti kisebb hibák elkerülhetetlenek.
Tarlós István elrendelte, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság székházában a színháztermet nyissák meg éjjeli menedékhelyként a rászorulóknak.
A metrótenderekre beérkezett ajánlatok túlárazottak, ha a bírálóbizottság elfogadná azokat, akkor a Főváros fedezet nélkül vállalna kötelezettséget - mondta Tarlós István a Budapestinfón. Közölte, hogy a tél közeledtével minden rászoruló hajléktalannak tudnak megfelelő ellátást biztosítani.
Az M3-as metróvonal infrastrukturális felújítása keretében az állomásokra vonatkozó magas ajánlattételi árak azt okozhatják, hogy a megállókat nem újítják fel – mondta Tarlós István főpolgármester.
A Fővárosi Önkormányzat működteti az ország legnagyobb hajléktalan-ellátó intézményét, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit, amely 18 telephelyen, négyszáz munkatársával gondoskodik a fedél nélkül élőkről.