Péntek déltől újra teljes vonalon közlekedik a H5-ös HÉV

A BKK és a BKV műszaki szakemberei által tartott helyszíni bejárás után a H5-ös HÉV ma 12 órától ismét teljes vonalon közlekedik a Batthyány téri végállomásához, ezzel egy időben a H5-ös jelzésű HÉV-pótló megszűnik. A H5-ös HÉV Békásmegyerről és Szentendréről a Batthyány térig közlekedik az eredeti, szokásos menetrend szerint. 
 
Részletek összefoglalva:
 
•         Szentendréről és Békásmegyerről érkező H5-ös HÉV ismét a Batthyány téri végállomásig közlekedik az eredeti, szokásos menetrend szerint. A Batthyány térről az első szerelvény Békásmegyer felé 12:08-kor, Szentendre felé pedig 12:18-kor indul.
 
•         A Szentlélek tér és a Batthyány tér között közlekedő H5-ös jelzésű HÉV-pótló megszűnik.
 
•         A Margit hídi HÉV-megállóban, a Békásmegyer felé haladó vonatok peronjának északi végén lévő, a felső rakpartra vezető lépcsőkijárat még nem lesz használható, a vonatok a peron déli, Margit hídhoz közelebbi végén lévő lépcsőn érhetők el.
 
•         A Margit hídi alagúti szakaszon és a felszíni szakasz egyes mélyebben fekvő részein még sebességkorlátozással fog közlekedni a H5-ös HÉV a pálya állagának óvása érdekében.
 
•         A HÉv-állomás mellett ismét lehet kerékpározni a Margit híd budai hídfőjénél. A Margit híd alatti átjárót a kerékpárosok számára a homokzsákok elszállítása után nyitják meg.
 
•         Szerda óta újra megáll az M2-es metró a Batthyány tér állomáson, és eredeti útvonalon közlekednek a 11-es, 111-es, 39-es, 160-as és 260-as buszok. Így a H5-ös HÉV-vel a Batthyány térre érkezők a már megszokott átszállási kapcsolatokat használhatják.
 
A sűrített járatokról és a korlátozásokról részletes, folyamatosan frissített tájékoztató és információs térképek a BKK honlapján és a BKK Info oldalán megtalálhatóak: www.bkk.hu/arviz és www.bkkinfo.hu
 
Tarlós István
főpolgármester
 

Hírek

RSS megtekintés