Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár a Városháza parkban

Idén is megrendezik az Advent Budapesten téli fesztivált a Városháza parkban
Második alkalommal rendezik meg az Advent Budapesten téli fesztivált a Deák tér melletti Városháza parkban. A főváros legszebb és legcsaládiasabb adventi rendezvénye 2014. november 28-tól december 31-ig várja a látogatókat.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. által szervezett téli fesztivál idén is számos meglepetéssel és újdonsággal készül, hogy még ünnepélyesebbé és tartalmasabbá tegye a karácsonyvárás időszakát. Az egyedi kézműves termékeket és finom falatokat kínáló karácsonyi vásár mellett a téren felállított Üvegházban kulturális programokat is szerveznek. Idén egy 200 négyzetméteres korcsolyapálya is várja a gyerekeket, amelyet minden nap 11 és 19 óra között díjmentesen vehetnek igénybe.

A Deák tér közvetlen szomszédságában található Városháza park erre az időszakra Budapest legszebb fényligetévé változik. Fő attrakciója idén is az óriási adventi koszorú lesz, amelynek első gyertyáját advent első vasárnapján gyújtják meg a hivatalos megnyitón. Ezzel egyidejűleg üzemelik be Budapest ünnepi díszkivilágítását, amelyet városszerte a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. biztosít.
Idén egy 200 négyzetméteres korcsolyapálya is várja a gyerekeket, amelyet minden nap 11-19 óra között díjmentesen vehetnek igénybe.

A tér központi részén elhelyezkedő, fűtött Üvegházat ezúttal karácsonyi meseszalonként rendezik be. Hétköznap esténként művészeti iskolák, zeneiskolák és amatőr együttesek adják itt elő karácsonyi műsoraikat, hétvégenként gyerekprogramok, betlehemes játék, kézműves foglalkozás, sportbemutató, bábszínház, ünnepi gyertyagyújtás, közönségtalálkozók, jazz és világzenei koncertek várják az érdeklődőket.
 
Idén is készülnek a Mikulásvárásra, december 13-án és 14-én megszervezik a határon túli iskolások hétvégéjét, advent negyedik vasárnapján pedig itt gyújtják meg a Magyarok Gyertyáját, amelyhez a helyszínen is gyűjtik a gyertyaadományokat. Egyéb jótékonysági akciók mellett macigyűjtést is szerveznek a hátrányos helyzetű gyerekek részére.

Az Üvegház mellett köztéri installációként kiállítják azt a csaknem száz stilizált fenyőfát, amelyet a Főkert Nonprofit Zrt. felhívására környezettudatos eszközökkel óvodás és iskolás csoportok díszítenek fel. Minden pénteken újabb alkotásokkal bővül a fenyőerdő, amelynek darabjait a szervezők lefotózzák és feltöltik a fesztivál Facebook-oldalára. A közönségtől legtöbb szavazatot kapott fák alkotói értékes jutalomban részesülnek.
Szalai-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Snell György kinevezett esztergom-budapesti segédpüspök meggyújtják az Városháza parkban az első adventi gyertyát
Másodszor rendezik meg az Advent Budapesten téli fesztivált. Az óriási adventi koszorú első gyertyáját Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Snell György kinevezett esztergom-budapesti segédpüspök közösen gyújtották meg.

A tavalyi rendezvény

Első alkalommal rendezik meg az Advent Budapesten téli fesztivált a Városháza parkban, ahol a Zágrábtól kapott 14 méteres fenyőfát is felállították
Első alkalommal rendezik meg a Városháza parkban az Advent Budapesten elnevezésű téli fesztivált, amelynek megnyitóján Tarlós István meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, és bekapcsolta Budapest karácsonyi díszkivilágítását.