Négyszáz üres férőhely várja a hajléktalanokat Budapesten

Tarlós István Budapest főpolgármestere – konzultálva a Magyar Máltai szeretetszolgálat, a Budapesti Módszertani Szociális Központ, és a Budapest Főváros Közterület-felügyelete vezetésével – tájékoztatja a fővárosiakat, hogy a most megnyitott Aszódi úti hajléktalanszállóval együtt közel 400 még üres, kulturált éjjeli menedékhely várja a hajléktalanokat.
 
A főpolgármester egyben kéri a budapestieket, hogy segítsenek a hajléktalan emberek fellelésében; aki lát, vagy tud segítségre szoruló hajléktalanokról, hívja a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát a 338-4186-os telefonszámon, vagy jelezze a 112-es segélyhívó számon. Tarlós István abban is kéri a lakosság segítségét, ha felesleges – főleg férfi – cipőkkel rendelkeznek, vigyék el a hajléktalanellátó intézményekbe (XIII. kerület Dózsa György út 152., IX. kerület Gyáli út 33., IX. kerület Táblás u. 31., I. kerület Feszty Árpád u. 24., III. kerület Miklós u. 32., I. kerület Fő u. 41., IV. kerület Váci u. 102., VIII. kerület Alföldi u. 6-8.) illetve Budapest Főváros Közterület-felügyeletének székházába (1054, V. kerület, Akadémia utca 1. 06.00-20.00 óra között).
 
Budapest főpolgármestere köszönetet mond a szociális munkásoknak, a rendőrségnek, a mentőknek, a közterült-felügyelőknek és a honvédségnek a példás és segítőkész együttműködésért.
 
Budapest, 2012. február 3.
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató

Hírek

RSS megtekintés