Metrókocsikban láthatók a MOME hallgatóinak diplomamunkái

A Pro Cultura Urbis Közalapítvány kezdeményezésére „Jövő/Jelen” címmel nyílt hétfőn kiállítás, rendhagyó helyszínen, a 2-es metró szerelvényében a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem (MOME) elmúlt években végzett hallgatóinak a városi élet ihlette diplomamunkáiból. A kiállítást Csomós Miklós oktatási- és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes nyitotta meg.
 
Csomós Miklós főpolgármester-helyettes reményét fejezte ki, hogy akik most diplomamunkáikat itt a jelenben kiállítják, a jövőben ők fogják meghatározni ennek a városnak, ennek az országnak az arculatát. Hozzátette: érdeklődéssel várja majd, a jövőben hogyan alakul a kiállított tervezők, művészek élete – hangsúlyozta Csomós Miklós.
 
Fülöp József a Moholy - Nagy Művészeti Egyetem rektora úgy fogalmazott: „Szeretnénk olyan témákat, olyan feladatokat beemelni az egyetem napi életében, amik arról szólnak: mitől lesz egy város élhetőbb, hogyan tudják a polgárai mindennapjaikat, munkájukat magasabb minőségben, magasabb szinten megélni” – szögezte le Fülöp József.
 
 
A BKV vezérigazgatója arról beszélt, hogy minden nap több mint 1,3 millió ember utazik a metrószerelvényeken, tehát ezek a munkák több százezer emberhez fognak eljutni. Ez lesz az egyik leglátogatottabb kiállítás most Budapesten” - mondta Bolla Tibor.
 
Az összesen 32, a városi élethez kapcsolódó design-diplomamunka szeptember 15. és november 15. között látható a MetroArt Galéria plakátjain, három budapesti metróvonal - a 2-es, a 3-as és a 4-es metró - szerelvényeiben.
 
A kiállítás helyszínén megtekinthető volt a 2012-ben formatervezőként diplomázott Erdélyi Tamás teherszállító riksája, amely azóta is használatban van Budapest utcáin.

Hírek

RSS megtekintés