Megválasztják Budapest Borát

Fehér és vörös kategóriában keresik Budapest Borát; a borkiválasztási eljárást szerdán a sajtó jelenlétében nyitotta meg Szentes Tamás főpolgármester-helyettes. A főváros által korábban kiírt pályázatra hetven tétellel neveztek a bortermelők, a nyertesek a győztes boruk palackján szerepeltethetik a Budapest Bora emblémát.
 
Megkezdte a három bizottságból álló zsűri a Budapest Bora pályázatra érkezett borok kiválasztását, az eljárást a sajtó jelenlétében Szentes Tamás főpolgármester-helyettes nyitotta meg. Beszédében emlékeztetett rá: Tarlós István 2010-ben meghirdetett, A nemzet fővárosa címet viselő programjában szerepelt fontos célként szerepelt, hogy Budapest odaálljon minden nemzeti érték – így a bor – mögé is, ezért hirdette meg a főváros a pályázatot. Hozzátette: fehér és vörösbor kategóriában hirdet győztest a zsűri, a nyertes termelő egy éven át birtokolhatja a Budapest Bora címet.
 
A főpolgármester-helyettes köszönetet mondott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának, Kiss Eliza miniszteri biztosnak és Horkay Andrásnak, az Országos Borszakértő Bizottság elnökének a verseny lebonyolításához nyújtott segítségükért. Szólt arról is: a zsűritagok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy szoros kapcsolatban álljanak a fővárossal.
 
Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke ismertette, hogy az egész országból több mint hetven tétellel neveztek a fővárosi pályázatra. Az elbírálást a zsűri pontrendszer alapján végzi, több kóstolási körben.
 
A Budapest Bora elismerő címet évente egyszer ítélik oda fehér- és vörösbor kategóriában. A nyertes borok termelői az elismerő oklevél mellett jogosultakká válnak a „Budapest Bora” embléma használatára a nyertes borok palackjain és a hozzájuk kapcsolódó marketing és kommunikációs tevékenység során.

Budapesti borbírálat

Hírek

RSS megtekintés