Megnyílt a IV. Tudományfesztivál

​Innovációk, interaktív bemutatók és kísérletek is várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében csütörtökön megnyílt IV. Tudományfesztiválon. A Föld napi programokhoz kapcsolódó esemény központi témája a környezettudatos gazdálkodás, energiagazdálkodás és a hulladékkezelés, valamint a rendezvényen helyet kapott egy kiállítás is, amely a száz éve elhunyt polihisztor, Herman Ottó életét és munkásságát mutatja be.

„A tudomány szerepe az emberiség történelmében mindig is az volt, hogy segítségével könnyebben megértsük a körülöttünk lévő világot. Olyan világban élünk, amelyben a tudománynak hatalma van, de mellette létezik az eszmeiség és az embernek az a törekvése is, hogy megőrizze a körülötte élő világot” - hangsúlyozta Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a budapesti megnyitón. Az oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes üdvözölte a Tudományfesztivál eredményeit, és „azt a törekvést, amellyel a tudományt szeretnénk közelebb hozni a fiatalabb generációkhoz”. 

 

A Tudományfesztivál célja a tudományos ismeretterjesztés, a magyar fejlesztések megismertetése az érdeklődőkkel, valamint a tudomány népszerűsítése egy minden korosztály számára vonzó, ingyenes rendezvény keretében. Az április 24-25. között tartandó rendezvénysorozaton többek között mikroszkópos bemutató, távcsőtanácsadás és különböző interaktív kísérletek segítségével ismerkedhetnek meg a látogatók a tudomány különböző területeivel.

A Nemzeti Környezetügyi Intézet sátrában és a múzeumkert területén a Herman Ottó emlékév alkalmából a száz éve elhunyt tudós, polihisztor grafikáit, szabadkézi ábrázolásait lehet megtekinteni.

 

A rendezvény részletes programját ITT lehet megtekinteni.

Hírek

RSS megtekintés