Megújult az Óbudai Főplébánia díszkivilágítása

Új elemmel gazdagodott az Óbudai Promenád, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával új díszkivilágítást kapott az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia. A berendezések megszentelésén beszédet mondott Tarlós István főpolgármester.
 
A templom 1992-ben kapott díszkivilágítást. A legalább húsz éves berendezések bizonytalan működése, az egyre sokasodó kábelhibák és áramköri hibák szükségessé tették a rekonstrukciót. A megújítással méltó színvonalú megvilágítást kap a templom  és a környező tér – mondta Tarlós István. Hozzátette: az üzemeltetési költségeket a főváros állja, az üzemeltetési feladatokat a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. végzi el. A főpolgármester üdvözölte Tercsi Zoltán óbudai plébános segítségét, amivel hozzájárult a munkálatokhoz, és köszönetet mondott a korábbi plébánosnak, Kierer Vilmosnak a korábbi együttműködésért.
 
 
A templom díszkivilágítása már szerepelt a Fővárosi Önkormányzat díszvilágítási rendeletében, az új elemként megvilágított „Haza Hősei” I. világháborús emlékművet, a templomkert bejáratánál levő Nepomuki Szent János és Szent Flórián szobrokat, valamint a templomkertben üzemelő harangjátékot a közgyűlés 2013. december 9-én felvette a főváros által megvilágított díszvilágítási objektumok közé.
 
A rekonstrukció során a régi elavult díszvilágítási berendezések helyére új, korszerű világítótestek kerültek telepítésre azonos teljesítménnyel. A kivitelezés összköltsége 11 millió forint, amely tartalmazza a megvalósítással kapcsolatos összes költséget.

Hírek

RSS megtekintés