Ma éjszaka 192 szabad hely várja még a rászorulókat

Tarlós István főpolgármester most valamennyi budapesti segítségét kéri. Csak az elmúlt két hétben Budapest Főváros Közterület-felügyeletének segítségével több mint száz embert sikerült biztonságos helyre juttatni a  hideg elől, 18 esetben pedig a közvetlen életveszélyt hárították el. 
 
A közterület-felügyelők szoros együttműködésben dolgoznak a Menhely Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és civil szervezetek segítőivel illetve a Budapesti Módszertani Szociális Központ munkatársaival, de a rendőrség, a mentők és a honvédség is kiveszi a részét ebből a munkából. Tarlós István a nagy hidegre való tekintettel a tervezettnél előbb nyitotta meg az Aszódi úti hajléktalanszállót, a BKK és BKV pedig szombaton kinyitotta a 3-as metró Nagyvárad téri metróállomásának galériáját az utcán fagyoskodók előtt.

Amíg a hideg tart, az állomáson nemcsak az utasok melegedhetnek, hanem bárki, aki fázik. A rendkívüli hideg az előrejelzés szerint tovább fokozódik, a hétvégén Budapesten is mínusz 20 fok alá mehet a hőmérséklet. Sok ember önként megy be a menhelyekre azok közül is, akik korábban határozottan elzárkóztak az ilyen intézmények igénybevételétől. Most azonban arra is számítani kell, hogy lesznek olyan embertársaink, akik maguktól, akaratuk ellenére sem tudnak eljutni a melegedőkig.
 
Budapest Főváros közterület-felügyelői a főváros aluljáróiban hirdetéseket helyeznek el, amelyen a Városvezetés felhívása áll. Ebben arra kérik a budapesti polgárokat, hogyha látnak támogatásra szoruló embert, akinek nincs hol aludnia, nincs lehetősége meleg ételhez jutni, aki bajban van, hívják fel a Menhely Alapítvány által működtetett hajléktalan diszpécserszolgálatot a
 
06-1-338-41-86-os számon,
vagy Budapest Főváros Közterület-felügyeletének ügyeletét a
06-1-301-75-00 -ás telefonszámon.
 
Az összefogás, a tolerancia és a telefonhívás életet menthet! 
Budapest, 2012. február 8.
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató

Hírek

RSS megtekintés