Művészeti egyetemek vezetőivel tárgyalt a főpolgármester

Hivatalában fogadta Budapest főpolgármestere öt művészeti felsőoktatási intézmény vezetőjét; Tarlós István tárgyalt Batta Andrással, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorával, Kőnig Frigyessel, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorával, Szakály Györggyel, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektorával, Hegedűs D. Gézával, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettesével, valamint Kopek Gáborral, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorával.

A fővárosi önkormányzat feladatrendszere nemrégiben jelentősen átalakult, a nagy humán ellátórendszerek ugyanis az államhoz kerültek. A társadalommal való széles kapcsolattartás felszíne így megváltozott, amit újjá kell építeni, és ebben jelentős mértékben számít a fővárosi önkormányzat a Budapesten lévő egyetemekre – mondta a megbeszélésekről Szentes Tamás, humánpolitikai főpolgármester-helyettes. 

A fővárosi önkormányzat 2011-ben már együttműködési megállapodást kötött a Műegyetemmel, az ELTE-vel, a Semmelweis és a Corvinus Egyetemmel, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel. Hasonló megállapodás megkötése a cél a művészeti egyetemekkel is - tette hozzá a főpolgármester-helyettes. „Ahhoz, hogy Budapest továbbra is Közép-Európa egyik tudományos központja maradjon, erős fővárosra van szükség, amely nincs az egyetemekkel való együttműködés nélkül” – jelentette ki ezzel kapcsolatban korábban Tarlós István.