Közérdekű adatok

​Budapest Főváros Önkormányzata és Főpolgármesteri Hivatala üdvözli Önt az Elektronikus Információszabadság oldalakon!
 
Az elektronikus információszabadság oldalak létrehozásának célja, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint az egyéb kötelező közzétételt előíró jogszabályban foglaltak maradéktalan végrehajtása.
 
A törvényben meghatározott közfeladatot ellátó szerveknek a közvélemény pontos és gyors tájékoztatása érdekében a közérdekű adatoknak a törvényben meghatározott körét, közzétételi listában elektronikus úton bárki számára személyazonosítás és adatigénylési eljárás nélkül, folyamatosan és díjmentesen közzé kell tenni.
 
Így a látogatók ezeken az oldalakon tájékoztatást kapnak a Fővárosi Önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal szervezetét, működését, feladat-és hatáskörét, gazdálkodását stb. érintő információkról.
 
Természetesen az oldalról letölthető közérdekű információk mellett továbbra is lehetőség van szóban, írásban vagy elektronikus úton közérdekű adatokat igényelni. 
 
Felhívjuk figyelmét, hogy az Elektronikus Információszabadság oldalakat nem a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága, hanem maguk a hivatali főosztályok szerkesztik. Az adatbázissal kapcsolatban dr. Molnár Katalin belső adatvédelmi felelős tud bővebb felvilágosítással szolgálni (327-1454).