Koncert a megújult Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével nyitott meg tegnap a felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpad. A rendezvényen, amelyet eredetileg június 19-én, a magyar szabadság napján tartottak volna, de az árvíz miatt végül tegnap rendezték, Tarlós István köszöntötte Budapest új díszpolgárait. (Idén 15 új díszpolgárt választott a Fővárosi Közgyűlés, az elismeréseket június 19-én adták át.)

Tarlós István ünnepi beszédében emlékeztetett rá, hogy 1991. június 19-én hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. Hangsúlyozta: ez a nap fontos történelmi emlék, amit meg kell őriznünk az emlékezetünkben. Budapestnek van múltja, jelene és jövője. A jelen része ez a felújított szabadtéri színpad és az átadott margitszigeti szökőkút. Ahhoz, hogy a jövő fejlesztéseit folytatni tudjuk, szükség van olyan emberekre, akikre felnézhetünk, akiknek a munkáját példaként magunk elé állíthatjuk – fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester az ünnepi koncert előtt átadta Budapest díszpolgári címét Halász Judit előadóművésznek, aki június 19-én nem tudta átvenni a kitüntetést.

 

A Fővárosi Közgyűlés idén februárban döntött a Margitszigeti Szabadtéri Színpad felújításáról. A felújításra a 350 milliós kormányzati forrás mellé a Fővárosi Önkormányzat további 358 millió forintot biztosított, így összesen több mint 700 millió forintból újulhatott meg a korábban balesetveszélyessé vált létesítmény.

A színpad megnyitásának alkalmából a Budapesti Nyári Fesztivál július 6-án nyílt napot szervez, amelyen a látogatók kipróbálhatják a lóvasutat, valamint megtekinthetik a Víztornyot, a felújított nézőteret és a színpad feletti látványos tetőt.

A koncert mozgóképeken

Hírek

RSS megtekintés