Közterület-felügyelők az iskoláknál

Budapest Főváros Közterület-felügyelete 2010 óta vesz részt az "Iskola rendőre" programban, amely azzal a céllal indult el 2008-ban, hogy a közlekedésre nevelésben és a bűncselekmények megelőzésében segítse a szülők és a pedagógusok munkáját. A szülők és a pedagógusok mellett a rendőrségre is kiemelt szerep hárul, jelenlétüknek köszönhetően pedig a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat.
 
Az akció célja, hogy a tanév kezdetén, szeptembertől a rendőrség és más közreműködők - közterület-felügyelet, polgárőrség, kerületőrség - egyenruhás munkatársai biztosítsák az oktatási intézmények környezetében a biztonságos közlekedést. Ez azért is fontos, mivel a nyári szünet ideje alatt a gépjárművezetők elszoknak az oktatási intézmények környékén ilyenkor tapasztalható megnövekedett gyalogosforgalomtól. A program célja továbbá annak a megelőzése, hogy a gyerekek különféle bűncselekmények általi áldozataivá váljanak.
 
Közterület-felügyelőink ebben az évben, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságával és a Zuglói Kerületőrséggel egyeztetve, két önkormányzati fenntartású fővárosi oktatási intézménynél, a XIV. kerület Csáktornya Park 1. szám alatti Munkácsy Mihály Általános Iskolánál és a XIV. kerület Hermina út 23. szám alatti Liszt Ferenc Általános Iskolánál látnak el baleset-megelőzési, forgalombiztosítási feladatokat hétköznaponként reggel 7 és 8 óra között.
                  
BFKF Sajtószolgálat
 

Hírek

RSS megtekintés