Kézműves kiállítás a Duna Palotában

A Magyar Kézművesség – 2014 és Kézművesség a vendéglátásban című pályázat válogatott alkotásaiból nyílt kiállítás a Duna Palotában. A tárlat tematikája a vendéglátást, a gasztronómiát, az étel- és italkultúrát állítja a középpontba.
 
Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a kiállítás megnyitóján köszönetet mondott a Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) eddigi és jövőbeni tevékenységéért, mellyel tovább éltetik a magyar tradíciókat.  
 
A megnyitó keretében hirdették ki a pályázat eredményét. A zsűri által kiemelt alkotók többek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fővárosi Önkormányzat díjait vehették át. Továbbá bemutatták a kiállítás anyagát összefoglaló háromnyelvű, színes fotóalbumot is, amely szintén a főváros támogatásával készült el.
 
 
Az AMKA, az IPOSZ és a BKIK Kézműipari Tagozata által 21. alkalommal meghirdetett pályázatra a hazai és határon túli magyar alkotók jelentkezhettek. A kiállításon részben napjaink kézművességének legújabb, legszebb alkotásai láthatók – tematikai kötöttség nélkül. A pályamunkák egy-egy tájegység néprajzi motívumkincsét, forma- és színvilágát hűen tükröző, vagy a hagyományokat napjaink igényeivel ötvöző, egyéni tervezésű tárgyak: pl. az otthon igényes berendezésére, díszítésére alkalmas használati eszközök, dísztárgyak; az öltözködés-kultúra elemei (viseletek, öltözékek, kiegészítők, ékszerek); fa- és textiljátékok, kések; vagy ritka, kihalófélben lévő kézműves szakmák tárgyai.
 
A kiállítás augusztus 28-ig minden nap 10.00 – 17.00 óra között várja a látogatókat, a Belváros egyik legszebb neo-barokk épületében, a Duna Palotában.

Hírek

RSS megtekintés