Kétnapos családi fesztivál a Népligetben

​2013. szeptember 7-8-án ingyenes családi fesztivál szervezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a Népligetben. A múltbéli vásári hangulatot idéző esemény ünnepélyes megnyitóján Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes mondott köszöntőt.

„Nagyon fontos, hogy a fiatalok is megismerjék a régi idők hangulatát, a hagyományos kézművességet, kereskedelmet és ipart, hiszen ők azok, akik az elkövetkezendő generációk felé továbbíthatják majd. A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása” – fogalmazott Bagdy Gábor. A pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a kultúra ápolása és közvetítése fontos célkitűzése a városvezetésnek. A fővárosi önkormányzat szervezésében tartott Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Budapesti Nyári Fesztivál és a Budapesti Karácsonyi Fesztivál is a nemzeti hagyományok megőrzését helyezi előtérbe – tette hozzá.

Az idei rendezvény újdonsága, hogy a fővárosi kerületek is lehetőséget kaptak arra, hogy külön kiállítói sátrakban az emblematikus, több évtizedes múlttal rendelkező cégek is bemutatkozhassanak. Hogy a Múltidéző Piactérprogramkínálata még színesebb legyen, a rendezvény idén összekapcsolódott a SzeptEmber Feszt programjával is.

Hírek

RSS megtekintés