Kárpátaljának segít a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége

Három millió forintos adományt küld a háború következményeitől szenvedő kárpátaljai magyaroknak a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ). A szervezet további adományok gyűjtésére kéri a kerületeket és a fővárost.
 
Az Ukrajna keleti részén dúló háború a kárpátaljai magyarokat is sújtja: az élelmiszerárak napról napra emelkednek, a pénz értéke rohamosan csökken, a kenyérkereső férfiak közül egyre többet hívnak be katonának. Az élet egyre kilátástalanabb, szociális katasztrófa fenyeget Kárpátalján.
 
A probléma súlyosságát látva a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége március 31-i közgyűlésén úgy határozott, hogy tekintettel Kárpátalja nehéz helyzetére, 3 millió forint összeget ajánl fel az ott élő magyarok számára. A  BÖSZ emellett felkérte a fővárost és a kerületi önkormányzatokat, hogy lehetőségükhöz képest nyújtsanak további támogatást Kárpátaljának.
 
A BÖSZ közgyűlése felhatalmazta Hassay Zsófia VI. kerületi, Karsay Ferenc XXII. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármestert, hogy a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségével és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságával együttműködve koordinálják a jótékonysági kezdeményezést annak érdekében, hogy biztosan eljusson a rászorultakhoz a budapestiek segítsége.