Kábelt loptak az 51-es villamos vonalán, a rongálás a forgalmát nem akadályozta

Október 14-én, vasárnap délután érkezett a bejelentés, hogy az 51-es villamos Gubacsi úti szakaszán mintegy 50 méter hosszban eltulajdonították a betápláló kábeleket, illetve 10 méternyit megrongáltak. Az anyagi kár 600 ezer forint a becslések szerint. A kábellopás az 51-es villamosok forgalmában fennakadást nem okozott.
 
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza. Ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.
 
Budapesti Közlekedési Központ