Kábellopás történt a 14-es villamos vonalán

2013. április 5-én érkezett a bejelentés, hogy tolvajok ismét betáplálási kábelt loptak el a 14-es villamos vonalán. A 120 méternyi betáplálási kábel ellopásával okozott becsült anyagi kár mintegy 1,2 millió forint. A rendőrség és a BKV helyszínelői megtették a szükséges intézkedéseket, a BKV pedig ismeretlen tettesek ellen lopás miatt feljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon. A helyreállítás elvégezhető a 14-es villamos forgalmának fenntartásával, így a járat közlekedésében nincs fennakadás.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is tesznek. Ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Budapesti Közlekedési Központ