Kábellopás a H6-os HÉV-en: pótlóbuszok jártak Tököl és Szigetcsép között

2013. március 12-én, kedden délelőtt 9:40-kor érkezett a bejelentés a BKK Ügyfélszolgálathoz, hogy tolvajok ismételten betáplálási kábelt loptak el a H6-os HÉV vonalán. Tököl és Szigetcsép állomások között 12:40-től a helyreállítás idején – 15:40-ig – a vonatok helyett pótló autóbuszokkal közlekedhettek az utasok. A BKV ez alkalommal is rendőrségi feljelentést tesz. 

A lopás által okozott becsült anyagi kár mintegy 900 ezer forint. A rendőrség és a BKV helyszínelői megtették a szükséges intézkedéseket, a BKV pedig ismeretlen tettesek ellen lopás miatt feljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon.

A BKK és a BKV a lehetőségek szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Budapesti Közlekedési Központ