Iskolakapun kívüli program: kispesti gimnazisták csapata nyerte a városismereti verseny döntőjét

A győztes csapat: a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium Harci Csivavák nevű csapata, felkészítő tanárukkal
A Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium csapata nyerte a Margitszigetről rendezett városismereti versenyt, amelynek döntőjét - az Iskolakapun kívüli programsorozat keretében - november 17-én, Budapest egyesítésének 141. évfordulóján rendeztek. Dobogós lett a Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola csapata. A verseny első három helyezett csapata fejenként 25, 20 és 15 ezer forintos pénzjutalomban részesült, valamint a tagok részt vehetnek a Fővárosi Önkormányzat 2015. évi nyári szabadszállási élménytáborában.

A városismereti vetélkedő október 9-én rendezett első fordulójában 114 csapat, összesen csaknem félezer diák vett részt. A versenyzők bejárták a Margitsziget nevezetes pontjait, többek között felfedezték a felújított Japánkertet, felmásztak a Víztoronyba, kérdéseket oldottak meg a Nemzeti Sportuszodában, ellátogattak a Vadasparkba és a Romkertbe is. Feladatot kaptak a szökőkútnál és az útvonal számos más pontján.
 
A vetélkedő a továbbjutó 48 csapat részvételével Budapest Főváros Levéltárában, kutatómunkával folytatódott, majd a döntőbe jutott legjobb 10 csapat a városegyesítés évfordulóján mérte össze tudását, hogy kiderüljön, ki ismeri legjobban a Margitszigetet.
 
 
A nagysikerű versenysorozat a Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Főosztály szervezésében a döntőnek is helyt adó Budapest Főváros Levéltára közreműködésével valósult meg.
Fővárosi diákok a Margitszigeten az Iskolakapun kívüli programsorozat keretében tartott városismereti vetélkedő feladatait oldják meg
114 csapat 456 középiskolás diák vette birtokába csütörtökön délután a Margitszigetet, hogy teljesítse a Fővárosi Önkormányzat Iskolakapun kívüli programsorozat keretében rendezett városismereti versenyének első fordulóját.