Iskolakapun kívüli program: Művelődési Élménytábor Szabadszálláson

 
A táborban 28 fővárosi iskolás vett részt. A programról a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két fiatal munkatársa gondoskodott, akik játékos vetélkedőket szerveztek irodalmi, képzőművészeti és történelmi témakörökben. A vetélkedősorozat zárásaként a csapatok a könyvtár jóvoltából könyvjutalomban részesültek.

A fiatalok látogatást tettek a Szabadszállási Tájházban, valamint egész napos játékos foglalkozáson vettek részt a közeli Strázsa-tanyán, ahol megismerkedtek az alföldi tanyavilág életével. A résztvevők drámapedagógus irányításával verseket játszottak el, és egy hangulatos estén régi magyar hangszerek kíséretében közösen énekeltek. A programból természeten nem hiányozhatott a sport és a szalonnasütés sem.

A kiváló hangulatú tábort Budapest Főváros Önkormányzata támogatta.

Kapcsolódó hírek

​Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala az „Iskolakapun Kívüli Program" elnevezésű rendezvénysorozat keretében városismereti versenyt szervez fővárosi középiskolás diákok számára. A vetélkedő célja Budapest történetének megismerése.
A Fővárosi Önkormányzat meghívására – az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek” elnevezésű programsorozat részeként – a határon túlról 25 diák és 5 pedagógus töltött négy napot Budapesten a Határok Nélkül Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozó résztvevőjeként a nemzeti összetartozás napja alkalmából.
A Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztálya, valamint a Mozaik Gazdasági Szervezet az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek” programsorozat keretében fővárosi középiskolás diákok számára tehetségkutató versenyt hirdet négy kategóriában.
Június 16 - augusztus 31. között, öt helyszínen - Gergelyiugornyán, Pilisszántón, Soltvadkerten, Verőcén és Szabadszálláson -kedvezményes nyári táborozási lehetőség heti turnusokban szervezett, hétfői érkezéssel és legkésőbb szombat reggeli utáni távozással.
A Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztálya, valamint a Mozaik Gazdasági Szervezet az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek" keretében fővárosi középiskolás diákok számára tehetségkutató versenyt hirdet. Jelentkezni március 3-ig lehet.