Ingyenes labdarúgó foglalkozások gyerekeknek a szünidő alatt a Margitszigeten

Gyerekek dekáznak a Margitszigeti Atlétikai Centrumban Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó társaságában a programot ismertető sajtótájékoztatón
A Fővárosi Önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóságával (BLSZ) összefogva a nyári szünidő alatt hetente két alkalommal biztosít ingyenes labdarúgó foglalkozásokat, játéklehetőséget a Margitszigeten a városban vakációzó gyermekeknek.  Az Iskolakapun kívüli program elnevezésű rendezvénysorozat keretében a BLSZ edzői tartanak foglalkozásokat a gyerekeknek.
 
A Fővárosi Önkormányzat szervezésében megvalósuló Iskolakapun kívüli program sportrendezvényeinek célja az, hogy népszerűsítsék a rendszeres testedzést és a kiegyensúlyozott életmódot a fiatalok körében. A gyermekek a nyári szünidőt olyan izgalmas programokkal tölthetik, amelyek nem jelentenek anyagi terhet a családok számára – mondta Pölöskei Gáborné, a Főpolgármesteri Hivatal Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztályának vezetője. Hozzátette, bár a vakáció első napja óta szervez sporteseményeket a főváros, de eddig a labdarúgás hiányzott.
 
Ahhoz, hogy a megfelelő időben felismerjék a jövő tehetségeit, a gyermekek minél fiatalabb korban kell megismertetni a labdarúgással - hangsúlyozta Lovász Tamás, az MLSZ budapesti igazgatója. Hangsúlyozta: a viták ellenére még mindig a foci a legfontosabb sportág Magyarországon. Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott, az MLSZ nagykövete üdvözölte a Fővárosi Önkormányzat és a labdarúgó szövetség közös programját. Kiemelte, hogy a fiatalok számára szervezett nyári táborok különösen fontosak az utánpótlás nevelés szempontjából. 
 
 
A foglalkozásokat Kiss László, a Bozsik-program budapesti irányítójának vezetésével tartják a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A programot ismertető keddi sajtótájékoztatón Mészöly Kálmán, Mészöly Géza, Dunai Antal, Wukovics László, Korolovszky György, Dragoner Attila ismert labdarúgók támogatásával tartottak bemutatót gyerekek, akik egy része a Cseppkő utcai gyermekotthonból érkezett.
 
A vakáció ideje alatt szervezett programoktól további információk a főváros hivatalos honlapján, a budapest.hu-n a Szünidei programok menüpontnál, valamint az „Iskolakapun kívüli program” Facebook-oldalán találhatók.

Hírek

RSS megtekintés