Időszakos buszsáv segíti a közlekedést a Hegyalja úton

Az I. kerületi Hegyalja út Berényi utca és a Szirtes út közötti szakaszán, a Pest felé vezető oldalon az eddigi állandó autóbusz forgalmi sávból időszakos buszsávot alakítottunk ki – a forgalmas buszsávok közül elsőként Budapesten. A változás lényege, hogy az időszakos buszsávban hétköznap napközben az eddig megszokott rend szerint csak a buszok közlekedhetnek, azonban este 20 és reggel 7 óra között, éjszakánként a sáv a környéken élőket segítve parkolósávként használható.

Az intézkedésnek köszönhetően az időszakossá alakított buszsáv hétköznaponként reggel 7 és este 20 óra között – amikor a közúti forgalom esetleges torlódásai miatt erre szükség lehet – megmarad a tömegközlekedés segítését szolgáló dedikált forgalmi sávnak. Ezen az időszakon kívül azonban feloldjuk a várakozási tilalmat, ezzel lehetőséget biztosítva a gépkocsik parkolására az érintett útszakaszon. A változást a környékbeli jelentős parkolási igény miatt, a Hegyalja úti lakók kérésére vezettük be.

Kérjük a környéken parkolók együttműködését abban, hogy az időkorlátozás betartásával csak hétköznap este 20 óra és másnap reggel 7 óra között, valamint hétvégén várakozzanak ezen az útszakaszon. 7 és 20 óra között, amikor a sáv buszsávként működik, az otthagyott parkoló autókat kénytelenek vagyunk elszállítani.
 
Budapesti Közlekedési Központ