Hungarikumok a Színes Város Budapest fesztiválon

Hungarikum védjegyet kiérdemelt, művészek által megfestett kültéri tűzfal a VII. kerületi Kazinczy utcában

​A hungarikumokra és a főváros kreatív arcának bemutatására helyezi a hangsúlyt a második Színes Város Budapest művészeti fesztivál, amely augusztus 24-től egy hónapon át falfestésekkel és színes kulturális programokkal várja a látogatókat városszerte.

A rendezvény jó példája annak, hogy egy közös ügyért miként tud összefogni az állami, az önkormányzati, az üzleti és a civil szféra - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra a programot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón. A humán területért felelős főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Főváros a tavalyi első rendezvényen is támogatta a kezdeményezést. "Épp az ilyen rendezvények teszik szerethetővé és izgalmassá a fővárost - tette hozzá.

 

V. Németh Zsolt hungarikumokért is felelős államtitkár kiemelte, hogy a fesztivál koncepciója egybevág a minisztérium azon elképzelésével, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessék a magyar kultúra értékeit, és ennek egyik legjobb eszköze az, ha fiatal művészek maguk közvetítik ezeket a saját szűrőjükön keresztül a kortársaik felé.

A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készülő három fal témáját az ihleti, hogy mit gondolnak Budapestről és Magyarországról az idelátogató külföldiek. A rendezvény kiemelt célja, hogy egyre több fiatal kapjon kedvet az ország megismeréséhez világszerte - mondta Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Az első, 130 négyzetméteres tűzfalfestmény a VII. kerületben, a Kazinczy utcában látható tegnap óta.

Hírek

RSS megtekintés