Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

A pályázatra összesen 39 pályamű érkezett csoportos és egyéni kategóriákban. A legjobbnak ítélt 6 pályamű készítői a díjaikat 2018. április 26-án, a Főpolgármesteri Hivatal épületében tartott ünnepségen vehették át.
Budapest Főváros Önkormányzata kifejezi elköteleződését az április 22-i nemzetközi Föld napja mellett. A Főváros aktívan támogatja a műanyag hulladékok mennyiségének csökkentését, ami elsősorban a szelektív gyűjtési rendszerekkel biztosítható.
Az idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a FŐKERT Nonprofit Zrt. a „Miénk Itt a Park!” elnevezésű, önkéntes parkszépítő rendezvényt 2018. április 21-én, 10 órakor, a helyszín a Népligeti új játszótér környezete.
A BDK Kft. az ELMŰ együttműködésével ismét lekapcsolja Budapest díszvilágítását március 24-én, szombaton 20.30 és 21.30 között. Az egyórás üzemszünettel mintegy 1400 kWh energiamegtakarítás keletkezik.
Budapest Főváros Önkormányzata „Klímatudatos Budapest" címmel pályázatot hirdet budapesti általános iskolás diákok részére.
Február 12-én forgalomba álltak az első autóbuszok abból a negyven hibrid üzemű járműből, amelyet a BKV tavaly vásárolt. A negyven kiemelten innovatív és környezettudatos, dízel-elektromos üzemű, szóló autóbuszból az első tíz átvételére már tavaly sor került.
2017. december 4-én vehette át a FŐKERT Nonprofit Zrt. azt a professzionális idősfa-átültető gépet, mellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását.