Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

Tarlós István főpolgármester ismételten köszönetet mond azoknak, akik a rendkívüli légszennyezettségi helyzetben mérsékelték a szén-, illetve fatüzelésű berendezések használatát, valamint autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben.
A HungAIRy 2017 c. pályázatot kétfordulós elbírálást követően, az Európai Bizottság uniós programok végrehajtásának irányításában részt vevő ügynöksége, az EASME (Versenyképességi és Innovációs Végrehajtó Ügynökség) támogatásra érdemesnek ítélte.
Mintegy 2500 fát ültet el a FŐKERT Nonprofit Zrt. az őszi ültetési időszakban a Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére 2016-ban elindított „Tízezer új fát Budapestre!” program keretén belül.
A FŐTÁV Zrt. az Erzsébet hídon viszi át a távfűtést Budáról Pestre, egy különleges eljárással pedig egy közel 300 méteres és több mint 2 méter átmérőjű járható közműalagút is épül a Kossuth Lajos utca alatt.
​Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
2018. augusztus 11-től, szombattól – a belvárosi környezet légszennyezését csökkentve – hétvégenként trolibuszok közlekednek az autóbuszok helyett a Kossuth Lajos téri metróállomás lezárása idejére indított M2A pótlóbusz-vonalon, a Deák Ferenc tér és a Kossuth Lajos tér között.
A Főváros Közgyűlés Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése, a Budapest 2017-2021. időszakra szóló Környezeti Program céljai megvalósításának elősegítésére nyílt pályázatot hirdet.