Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak, a fővárosi agglomerációban élők, illetve a fővárosba gépjárművel közlekedők együttműködésére
Szabó József, a Főkert korábbi vezérigazgatója nem pályázott.
​A budapesti mérőállomásokon a szálló por (PM10) légszennyezettségi szintje (az egy napra számított átlageredménye) 2020. január 8-án és 9-én is három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3).
​A szmogriadónak a tájékoztatási fokozatát még nem értük el, viszont előre szeretnénk jelezni és figyelmeztetni, hogy csökkentsünk és esetleg megelőzzük az egészségtelen levegőminőségi helyzetet. Ha folytatódik elmúlt napok időjárási tendenciája, tovább fog romlani a főváros levegőjének minősége.
Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a STRABAG Építőipari Zrt. 2019. október 22-én kezdte meg a Budapest XVIII. kerület Ipacsfa utcában az egykori Cséry-telep részét képező Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló telek teljes kármentesítését.
Egészségtelen volt a levegő minősége hét településen a tegnapi nap (2019.10.24.) folyamán. Ezek az alábbiak: Budapest, Dunaújváros, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár és Tököl. További tizenhét településen kifogásolt volt a levegőminőség.
Az autómentes nap nem arra szolgál, hogy kirekesszék az autókat a forgalomból, a kezdeményezés célja sokkal inkább az, hogy a közlekedési eszközök tudatos választására ösztönözze a lakosságot.