Határok nélkül: ifjúsági találkozó Budapesten

Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes

Június 2. és 5. között Budapest a helyszíne annak a kárpát-medencei diáktalálkozónak, amelyet a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett a Fővárosi Önkormányzat. A színházi előadással egybekötött ünnepi megemlékezést a József Attila Színházban tartották június 4-én. A határon túli vendégeket Szentes Tamás főpolgármester-helyettes Sütő András szavaival köszöntötte.

„Erdeidben meghagyod a fákat egymás mellett és a csillagaidat sem szórod szerte, hogy ne láthassák egymást. Miért éppen a mi gyermekeinket juttatod szélfútta bogáncsok sorsára?. Értékeinket magunknak kell megvédenünk, a jövőnkről magunknak kell gondokodnunk” – idézte Szentes Tamás a XX. század második felének legnagyobb magyar drámaíróját.

A Határok nélkül programsorozat fő célja a megemlékezés mellett a kárpát-medencei magyar ifjúsági, közösségi kapcsolatok elmélyítése és erősítése, valamint az, hogy bemutassák a határon túli fiataloknak Budapestet, a nemzet fővárosát. A rendezvényre mintegy negyven fiatal érkezett hét határon túli középiskolából, a programokon több mint 500 fiatal vett részt.

Filmes összefoglaló

Hírek

RSS megtekintés