Húsvét a Városháza parkban

A hagyományos kézműves vásár, a Hello Wood óriási köztéri installációja a Városháza parkban
Jótékonysági virágárusítás, óriási köztéri installáció és közösségi programok várják az érdeklődőket a húsvét előtti hétvégén a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló ünnepváró rendezvényen a Városháza parkban.
 
A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. folytatja az adventi időszakban megkezdett sikeres együttműködését, és egy jótékonysági közösségi akcióval egybekötött tavasz- és húsvétváró családi hétvégére invitálja a budapestieket és az ide látogató vendégeket a húsvétot megelőző hétvégén.
 
2015. március 28-án és március 29-én, szombaton és vasárnap 10 és 14 óra között több ezer árvácskát árusítanak, az ebből befolyt összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Segítség Kárpátaljának elnevezésű segélyakciója számára ajánlják fel a szervezők.
 
A gyerekek környezettudatos kézműves foglalkozás keretében elkészíthetik egyedi virágcserepüket a Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak segítségével, majd a helyszínen beleültethetik az általuk kiválasztott árvácskát, így saját készítésű kompozíciót vihetnek haza.
 
A téren felállítják a Hello Wood építészekből, designerekből és képzőművészekből álló kreatív csapatának hatalmas, tojást formázó alkotásait. A fából készült látványos installációkat, valamint a Városháza park dombjait a Janschik Álmos Művészeti Szakközépiskola és a Jelky András Iparművészeti Szakközépiskola diákjai öltöztetik ünnepi díszbe, környezetkímélő anyagokkal.
 
A Városháza parkban március 14. és április 6. között rendezik meg a hagyományos húsvéti vásárt is. Különböző magyar tájegységekhez kötődő iparművészek, kézművesek, kézműves élelmiszert készítők és vendéglátók várják zsűrizett portékáikkal a látogatókat.
 
A szervező Szabad Tér Színház szándéka, hogy Budapest szívében, a frekventált Városháza parkban valódi közösségi teret hozzon létre. A kulturális programok, valamint a tradíciókat és új irányokat is bemutató foglalkozások egyedi turisztikai látványosságként színesítik a város arculatát.
 
„A két fővárosi nonprofit szervezet közös szándéka, hogy immár hagyományosan az adventhez és a húsvéthoz kapcsolódva aktívan fenntartsa az ünnepkörhöz kötődő hagyományok ápolását, a legfiatalabb korosztály bevonásával” – nyilatkozta Bán Teodóra fesztiváligazgató.
 
Erdélyi Krisztina, a FŐKERT marketingvezetője a környezettudatos életmód fontosságát hangsúlyozta a tavaszi újjászületés kapcsán.
 
További információ: www.szabadter.hu