Gyermekvédelmi napot rendeztek az állatkertben

Hétfőn több mint háromszáz gyermeket láttak vendégül a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Budapesti Gyermekvédelmi Nap keretében.
 
Az eseményt – amelyet a „Márciusban nefelejcs” programsorozat részeként rendeztek – Csomós Miklós oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes, valamint Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. A résztvevőket köszöntötte prof. dr. Persányi Mikós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, valamint Hámori Ágnes, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Budapesti Kirendeltségének megbízott igazgatója is.
 

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermeknek az állatkert egész napos programot biztosított. Először az „Állatok akcióban” című állatbemutatót láthatták, majd egy állati kvízjáték részesei lehettek Kamilla bohóccal. Ezután térhatású filmvetítés és szendvicsebéd, majd egy pompás hangulatú állatkerti séta következett. A gyerekek sok más állat mellett Ashát, a kiselefántot, a tigris- és oroszlánkölyköket és a zsiráfokat is felkeresték. Szerencsére még az időjárás is kedvezően alakult, így szinte minden állatot a kifutóban lehetett megcsodálni.

A Fővárosi Állat- és Növénykert – a társadalmi felelősségvállalás jegyében – számos rendezvénnyel segíti a gyermekeket. Az „Áloméj az állatkertben” program keretében évente egyszer krónikusan beteg gyermekeket látnak vendégül családtagjaikkal együtt, a sérült gyermekek napján pedig két évtizede minden szeptemberben egy napon a fogyatékossággal élő gyermekeknek szerveznek külön programokat. Emellett az állatkert jelentős belépési kedvezményeket kínál a gyermekkel érkezőknek, családoknak, nagycsaládoknak, illetve a tanulmányi céllal, szervezetten érkező gyermek- és diákcsoportoknak is.

A Budapesten gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek számára szervezett „Márciusban nefejlecs” program gyermekvédelmi napjának a Fővárosi Állat- és Növénykert harmadik alkalommal volt házigazdája.

Hírek

RSS megtekintés