Graffitimentesítés a Kiskörúton

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott több mint 2,64 milliárd forint támogatásból megvalósuló beruházásnak köszönhetően megújult a Károly körút Astoria és az Anker köz közötti szakasza. A fejlesztések befejezésével kiemelt feladat a megújuló városrészek szépségének megőrzése, melyről a mai nap folyamán graffitimentesítéssel egybekötött sajtótájékoztatón számolt be dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. A rendezvény házigazdája Kővári Anett, a Class FM Morning Show hírszerkesztője volt.
 
A sajtónyilvános esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet környezeti értékeink megőrzésére, a megvalósult fejlesztések szépségének megőrzésére, a jövőbeli rongálások, falfirkák megelőzésére.
Az eseményen részt vevő dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök elmondta, hogy nem lehetünk közönyösek a városképet romboló, a város élhetőségét rontó jelenségek iránt. A rend megteremtésének egyik feltétele, hogy a fővárosi polgárok érzékenyek legyenek környezetük iránt, észrevegyék és jelezzék, ha valaki megrongálta a köz- vagy magántulajdont. A falfirkálás ugyanis nem az önkifejezés sajátos formája, hanem egyszerűen vandalizmus.
 
Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta: minden eddiginél keményebben fel fog lépni a Budapesti Közlekedési Központ a graffitizőkkel szemben. A jövőben firkálások megelőzése érdekében a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársainak bevonásával szigorúabban fogjuk ellenőrizni és szankcionálni a rongálásokat.
 
A sajtótájékoztató keretében a résztvevők az Ifotech Clean Kft. segítségével megtisztították a Károly körút 1. szám előtti terület utcabútorait, az elektromos szekrényeket és padokat, valamint graffitimentesítették a fejlesztés kezdetét és területét szimbolizáló Indítókövet.

A rendezvényen sor került a 2012 februárjában, a www.facebook.com/antigraffitigroup weboldalon meghirdetett kisfilm-pályázat eredményhirdetésére is. A pályázat során olyan, 1 perces, mobiltelefonon készített kisfilmeket vártunk, melyek színvonalasan, érdekesen mutatják be a falfirkázás káros hatásait és környezetcsúfító eredményeit.
 
A pályázat első díját, egy IPhone-t Reichert Rudolf részére dr. Szeneczey Balázs, a legtöbb szavazatot kapó kisfilmnek járó díjat, egy IPod Nano-t Simon Rita számára Vitézy Dávid adta át. A Szeretem Budapestet Mozgalom által felajánlott különdíjakat, azaz egy tízezer forint értékű vásárlási utalványt Hobok Áron, míg egy húszezer forint értékű vásárlási utalványt Gulyás Csaba vehetett át.
 
 
 
Budapesti Közlekedési Központ
 
 

Hírek

RSS megtekintés