Futóversenyek miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap

Szeptember 30-án, vasárnap 10:30-tól várhatóan 13 óráig tartják a Budapest Futófesztivál, NATO Futás és a Jubileumi XX. Történelmi Váltófutás nevű rendezvényeket, ezért a közúti forgalomkorlátozások mellett több tömegközlekedési járat útvonalának módosítására is számítani kell.
 
A Történelmi Váltófutás rajtja 10:30-kor és 10:40-kor indul a Vérmező – Attila út – Alagút utca – Váralja utca – Szarvas tér – Apród utca – Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere útvonalon.
 
A NATO Partnerségi Futófesztivál rajtja 11 órakor lesz, útvonala a következőképpen alakul: Vérmező – Attila út – Alagút utca – Váralja utca – Szarvas tér – Apród utca – Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Kós Károly sétány – Hermina út – Zichy Mihály út – Olof Palme sétány – Városligeti körút – 56-os hősök tere – Dvořák sétány – Olof Palme sétány – Városligeti Műjégpálya.
 
A városligeti futóverseny (NATO futás) 12:15 órakor rajtol a Műjégpálya elől az Olof Palme sétány – Hősök tere – Kós Károly sétány – Városligeti körút – Pál László sétány – Olof Palme sétány – Városligeti körút – Felvonulási út – Dvorák sétány – Olof Palme sétány – Műcsarnok mögötti út – 56-osok tere útvonalon.
 
A Duatlon Fesztivál miatt vasárnap 9:30 és 14:30 között a Budai alsó rakpart teljesen le lesz zárva a Margit hídtól északra eső szakaszon egészen a Mozaik utcáig. Ez a rendezvény a tömegközlekedés járatait nem érinti, de közúti forgalom korlátozásával együtt jár.
 
Közúti forgalomkorlátozások
 
Lezárják szeptember 30-án, vasárnap:
• 6:00–11:30 között az Attila utat a Mikó utcától a Krisztina körútig,
• 9:30–13:00 között az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között,
• 9:30–14:30 között a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között,
• 10:30–11:20 között a Lánchídon lesz forgalomkorlátozás.
A fenti útvonalakon a futók elhaladása idejére további forgalomkorlátozások is előfordulhatnak. Az autóval közlekedőknek javasoljuk, hogy a Margit hídtól délre a Budai alsó rakpartot vagy a Margit körút – Krisztina körút útvonalat használják; a Margit hídtól északra pedig az Árpád fejedelem útján kerülhetik el a lezárt útszakaszokat.
 
Tömegközlekedési változások
 
5-ös autóbusz
Szeptember 30-án, vasárnap 6:00 és 11:30 között mindkét irányban a Krisztina körút – Attila út módosított útvonalon közlekedik.
A Pasaréti tér felé a járat nem érinti az Alagút utca, a Korlát utca és a Körmöci utca megállót. A buszra a 18-as villamos Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar M megállóiban lehet felszállni.
Rákospalota, Kossuth utca felé kimarad a Körmöci utca, a Korlát utca, a Mikó utca és az Alagút utca megálló. A busz ideiglenesen a 18-as villamos, Déli pályaudvar M, Mikó utca és Krisztina tér megállóiban áll meg.
 
16-os és 105-ös autóbuszok
Szeptember 30-án, vasárnap 10:00 és 11:20 között a Lánchíd lezárása miatt várhatóan háromszor tíz perc erejéig csak az egyik sáv használható, azonban a fennmaradó sávban az autóbuszok forgalmát váltakozó irányban biztosítják, ezért néhány perces fennakadások lehetségesek.
 
86-os autóbusz
Szeptember 30-án, vasárnap 10:00 és 11:20 között a Lánchíd utcában, a futók elhaladása idején néhány perces várakozásra kényszerülhet. Hosszabb zárás esetén a busz Újbuda, Függetlenségi park felé a Clark Ádám tér – Alagút – Alagút utca – Attila útvonalon tehetnek kerülőt az autóbuszok.
 
70-es trolibusz
Szeptember 30-án, vasárnap 9:30 és 13:30 között a Zichy Mihály út zárása miatt mindkét irányban az Erzsébet királyné útja – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út – Damjanich utca terelt útvonalon haladnak. Kimarad a mindkét irányban az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megálló. A járatra ideiglenesen a Kossuth Lajos tér M felé a 74-es troli Ajtósi Dürer sor és Zichy Géza utca, illetve a 74-es, 75-ös és 79-es trolik 56-osok tere megállóiban; az Erzsébet királyné útja, aluljáró felé a 75-ös troli Ajtósi Dürer sor, a 74-es, 75-ös trolik Zichy Géza utca, valamint a 72-es és 74-es trolik Hermina út megállóiban állnak meg.
 
74-es trolibusz
A Károly körút (Astoria M) felé az 56-os hősök terét érintő szakaszán 9:30 és 13:30 között néhány perces várakozás lehetséges a futók elhaladása idején.
 
75-ös trolibusz
Szeptember 30-án, vasárnap 9:30 és 13:30 között a Jászai Mari tér (Budai Nagy Antal utca) felé módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút – Gundel Károly út érintésével közlekedik. Ezért kimarad a Zichy Géza utca, az 56-osok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megálló. Ideiglenes megálló létesül az Ajtósi Dürer soron a Stefánia úti kereszteződésnél, illetve a járatra még a 72-es és a 74-es trolik Hermina úti, Erzsébet királyné útja és Bethesda utcai megállóiban, valamint a 72-es troli Széchenyi fürdő M megállójában lehet felszállni.
 
79-es trolibusz
Szeptember 30-án, vasárnap 9:30 és 13:30 között a Dózsa György út M felé az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút – Gundel Károly út módosított útvonalon közlekedik. Emiatt kimarad az 56-osok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megálló. A járatokra a 75-ös troli Ajtósi Dürer sori, a 74-es és 75-os trolik Zichy Géza utcai, a 72-es és 74-es trolik Hermina úti, Erzsébet királyné útja és Bethesda utcai, illetve a 72-es troli Széchenyi fürdő M és Állatkert megállóiban lehet felszállni.
 
A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a rendezvények idején is zavartalan legyen a forgalom. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!
 
 
Budapesti Közlekedési Központ
 

Hírek

RSS megtekintés