Futóverseny miatt forgalomkorlátozások várhatók vasárnap

Futóversenyt rendeznek Budapest belvárosában 2014. május 11-én, vasárnap, Magyarország Európai Uniós csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából. Az Európa Nap keretében tartott futóverseny az elmúlt 10 évben, Európai Uniós támogatással megvalósult beruházásokat érintve halad. A rendezvény a rendőrség biztosítása mellett zajlik, a közösségi közlekedés több járatának útvonalát is módosítja.
 
A futók az Erzsébet térről a József Attila utca és az Andrássy út egy forgalmi sávja igénybevételével érkeznek a Liszt Ferenc téren keresztül a Liszt Ferenc Zeneakadémiához. Innen a Király utcán át érik el a Károly körutat, amelyen – a villamosok vágányait megkerülve – áthaladnak a Gerlóczy utcába, ahonnan a Pilvax közön és a Haris közön keresztül haladnak a Március 15. térig. A térről az Erzsébet hídon átfutva érkeznek a Rudas Gyógyfürdőhöz. Innen a futók a felső rakparti kerékpárúton haladnak egészen a Margit hídig, érintve a Várkert Bazárt, illetve a Batthyány téren a MOL BuBi kerékpárterminált. A Margit hídnál az Árpád fejedelem útját, majd az Üstökös utcát keresztezve közelítik meg a Lukács Gyógyfürdőt, ahonnan az Üstökös utcát, a Margit híd északi lehajtóágát és a gyalogos aluljárót keresztezve felmennek a Margit híd déli járdájára. A hídról a Jászai Mari téren, a Széchenyi rakparton és a Markó utcán keresztül haladnak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületéig. A Markó utcát elhagyva a Bajcsy-Zsilinszky út nyugati oldali járdáján, majd a Bank utcán keresztül futnak az Október 6. utcáig, amelyen végighaladva visszaérkeznek az Erzsébet térre. 
 

Forgalomkorlátozások a közúti közlekedésben

A futóverseny a rendőrség biztosítása mellett zajlik. A futók nagyobb forgalmú útvonalakat is kereszteznek, így a város több pontján kell korlátozásokra számítani, az alábbiak szerint:
 
•        9.45 és 10.15 között lezárják az Andrássy utat, a Bajcsy Zsilinszky út és az Oktogon között az Oktogon irányában
 
•        10.25 és 12.45 között lezárják az Október 6. utcát a Szabadság tér és a József Attila utca között
 
A közúti forgalmat szakaszosan átengedik a futók megállításával. A forgalomkorlátozás, zárás esetenként legfeljebb 5-10 percig tart majd. Javasoljuk, hogy aki teheti, 9 és 13 óra között ne használjon személygépkocsit, vagy kerülje el a pesti oldalon a Nagykörúton belüli területeket, valamint a budai oldalon a Lajos utca Kolosy tértől délre eső szakaszát, az Árpád fejedelem útját, a Bem rakpartot, a Fő utcát, a Bem József utcát és a Szent Gellért rakpartot. Az alsó rakpartokat és a Hungária gyűrűt nem érinti a korlátozás, így azok használatát javasoljuk.
 

Változások a tömegközlekedési járatok közlekedésében

 
A futóverseny résztvevői 10 órakor indulnak az Erzsébet térről, és várhatóan másfél óra alatt érkeznek oda vissza. Ebben az időszakban több autóbuszjáratunk is módosított útvonalon közlekedik.
 
9-es autóbusz
 
A 9-es autóbusz várhatóan 9.50 és 10.40 között teljes vonalon, de módosított útvonalon, a Nagykörúton közlekedik.
 
•        Óbuda Bogdáni út felé a Mária utca – Üllői út – József körút – a Nagykörúton a Nyugati térig, majd onnan tovább eredeti útvonalon jár. Kimarad a Szentkirályi utca, Kálvin tér M, Astoria M, Deák Ferenc tér M, Szent István Bazilika, Arany János utca M, Podmaniczky utca megállóhelyek. A módosított útvonalon az alábbi megállókban lehet felszállni:

                       ᵒ          Üllői út: 83-as trolibusz megállóhelye,
                       ᵒ          Corvin negyed M: 923-as autóbusz megállóhelye,
                       ᵒ          Harminckettesek tere: 923-as autóbusz megállóhelye,
                       ᵒ          Rákóczi tér M: 923-as autóbusz megállóhelye,
                       ᵒ          Népszínház utca: 923-as autóbusz megállóhelye,
                       ᵒ          Blaha Lujza tér M: 923-as autóbusz megállóhelye,
                       ᵒ          Wesselényi utca: 923-as autóbusz megállóhelye,
                       ᵒ          Király utca: 923-as autóbusz megállóhelye,
                       ᵒ          Oktogon M: 923-as autóbusz megállóhelye.
 
•        Kőbánya alsó, vasútállomás felé a Podmaniczky utcáig eredeti útvonalon majd a Nagykörúton, Üllői út –Szabó Ervin tér – Baross utca vonalon, majd onnan tovább eredeti útvonalán halad.
 
Kimaradnak a Szentkirályi utca, Kálvin tér M, Astoria M, Deák Ferenc tér M, Szent István Bazilika, Arany János utca M, Podmaniczky utca megállóhelyek. A módosított útvonalon az alábbi megállókban lehet felszállni:
 
ᵒ          Üllői út: 83-as trolibusz megállóhelye,
ᵒ          Corvin negyed M: 923-as autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Harminckettesek tere: 923-as autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Rákóczi tér M : 923-as autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Népszínház utca: 923-as autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Blaha Lujza tér M: 923-as autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Wesselényi utca: 923-as autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Király utca: 923-as autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Oktogon M: 923-as autóbusz megállóhelye.
 
15-ös autóbusz 
 
A 15-ös autóbusz várhatóan 10.30 és 12.30 között módosított útvonalon közlekedik.
 
•        Az Árpád híd felé a Kálvin térig a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, majd onnan tovább a Múzeum körút – Astoria  – Károly körút – Deák Ferenc tér  – Bajcsy Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Teréz körút – Nyugati pályaudvar – Szent István körút – Hegedűs Gyula utca útvonalon halad tovább. Az autóbusz nem érinti a Kálvin tér M, Ferenciek tere M, Szervita tér, Erzsébet tér, Hercegprímás utca, Hold utca, Kossuth Lajos tér M, Batthyány-örökmécses és a Markó utca megállóhelyeket. A módosított útvonalon az alábbi megállókban lehet felszállni:

                                   ᵒ          Kálvin tér: 9-es autóbusz megállóhelye,
                                   ᵒ          Astoria: 47-es, 48-as, 49-es villamos megállóhelye,
                                   ᵒ          Deák Ferenc tér M: 9-es autóbusz megállóhelye,
                                   ᵒ          Szent István Bazilika: 9-es autóbusz megállóhelye,
                                   ᵒ          Arany János utca M: 9-es autóbusz megállóhelye,
                                   ᵒ          Báthory utca: 9-es autóbusz megállóhelye,
                                   ᵒ          Nyugati pályaudvar M: 9-es autóbusz megállóhelye.
 
105-ös autóbusz
 
A 105-ös autóbusz várhatóan 9.45 és 10.15 között módosított útvonalon közlekedik.
 
•        Az Andrássy út, Bajcsy Zsilinszky út kereszteződés zárásakor a József Attila utca – Október 6. utca – Arany János utca – Bajcsy Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Teréz körút – Oktogon szervizút – Andrássy út útvonalon, majd tovább az eredeti menetrend szerint halad. Kimaradnak a Bajcsy Zsilinszky út, az Opera és az Oktogon megállóhelyek. Ideiglenesen az alábbi megállókban lehet fel- és leszállni:
                       ᵒ          Arany János utca M: 9-es autóbusz megállóhelye,
                       ᵒ          Báthory utca: 9-es autóbusz megállóhelye.
 
•        Az Andrássy út zárásakor balra Bajcsy Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Teréz körút – Oktogon szervizút – Andrássy út útvonalon, majd tovább az eredeti menetrend szerint közlekedik. Kimaradnak a Bajcsy Zsilinszky út, Opera és az Oktogon megállóhelyek. A módosított útvonalon az alábbi megállókban lehet felszállni:
 
ᵒ          Szent István Bazilika: 9-es autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Arany János utca M: 9-es autóbusz megállóhelye,
ᵒ          Báthory utca: 9-es autóbusz megállóhelye.

Közlekedési változásokról percről percre

 
A közösségi közlekedési változásokról, folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig az m.bkkinfo.hu címen érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.
 
Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés