Programok, kultúra

KULTURÁLIS HÍREK

A Budapesti Történeti Múzeum nyilvános művészeti pályázatot ír ki a Széll Kálmán Alapítvány kezdeményezésének megvalósítására, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából Széll Kálmán köztéri szobrának tárgyában.
Előrehozott gyermeknapi programokkal nyílik meg a családok előtt szombaton a Kelenföldi villamos kocsiszín, vasárnap pedig a Múzeumok majálisán találkozhatnak a BKV ereklyéivel. Május 11-e ráadásul a közlekedési kultúra napja, amelyhez ezúttal hétvégi programjainkkal csatlakozik a BKV.
Idén május 1-jén, Sarkadon rendezik meg az első vidéki elővágtát, míg a döntőre szeptember 14-16. között kerül sor, így közel 5 hónapon keresztül szurkolhat a közönség a Nemzeti Vágta futamain. Ahogyan az összes elővágtán, úgy a békés megyei városban is 12 lovas mérkőzik meg egymással. Az előfutamok három legjobbja és a rendező település lovasa pedig majd a budapesti döntőn bizonyíthat, amelyet újra a Hősök terén rendeznek meg.
A Kossuth-díjas képzőművészt korszakalkotó művészeti tevékenységéért és a magyar népi hagyományok ápolásáért 2012-ben Budapest díszpolgárává avatták.
Összesen 116 előadó kapott kedvet, ihletet a dalszerzéshez. Ezért a zsűri végül, a meghirdetett 3 helyett, 6 dalnak ad lehetőséget, hogy megméretesse magát a Budapest Dala 2018 címért.

SZÍNHÁZAK

FESZTIVÁLOK

SZÓRAKOZÁS

CSALÁDI PROGRAMOK

CSAPI

1117 Budapest, Kőrösy József u. 7-9., levelezési cím: 1518 Budapest, Pf. 186. E-mail: csapi.ig@csapi.hu Telefon: +36 1 273-3100
Csarnok- és Piac Igazgatóság
A38